Pești morți pe râul Timiș, în zona Jabăr. Garda de Mediu face verificări

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au demarat verificări, după ce, sâmbătă, a fost semnalata prezența unor pești morți pe râul Timiș, în zona localității Jabăr, în apropierea Stației de epurare Lugoj.

“Întrucât cauza mortalităţii piscicole nu a fost stabilită, echipa de comisari care s-a deplasat la faţa locului a dispus prelevarea, de către ABA Banat, a unor probe de apă din zona staţiei de epurare, precum şi extragerea peştilor morţi. În funcţie de rezultatele analizelor şi de verificările ulterioare, vor fi luate măsurile care se impun”, au anunțat reprezentanţii Gărzii de Mediu.

 

2 comentarii la „Pești morți pe râul Timiș, în zona Jabăr. Garda de Mediu face verificări

 • 8 iulie 2019 la 13:24
  Permalink

  Pozele pe care le prezentati sunt facute la un kilometru in aval de Statia de Epurare. Moartea acestor pesti se datoreaza cetatenilor din satele Jabar, Boldur etc. care isi spala masinile de erbicidat in raul Timis, asa cum se intampla aproape in fiecare an. Daca vina ar apartine Statiei de Epurare, pestii ar muri in tot timpul anului (din ianuarie pana in decembrie), dar se constata ca multi pescari pescuiesc in apropierea statiei. Deci moartea acelor pesti se datoreaza erbicidului folosit pentru erbicidarea culturilor si spalarea utilajelor in raul Timis la aproape un kilometru de Statia de Epurare.
  V-am scris aceste randuri din respect pentru profesionalismul dumneavoastra. Celorlalti, asa zisi „ziaristi”, nu are rost sa le raspund ca tot nu ar intelege.

  Cu respect,
  Francisc Boldea,
  Primarul Municipiului Lugoj

  Răspunde
 • 9 iulie 2019 la 8:18
  Permalink

  ”Ce pot să vă spun acum e faptul că analizele de apă, care s-au făcut, au scos în evidenţă faptul că impactul influentului este de la staţia de epurare. În condiţiile astea, de temperatură ridicată, în aer şi apă, şi a deversărilor de la staţia de epurare de la Lugoj, care deversează ape insuficient epurate, să nu le zicem neepurate, au dus la acest impact asupra peştilor. Noi avem analize, am discutat cu şefa laboratorului, s-a luat oxigenul şi amoniul din aval de staţie, în două secţiuni, dar şi în amonte ca să se facă o comparaţie şi să se vadă că impactul este de la staţia de epurare”, a declarat Ionel Vlaicu, directorul adjunct la Administraţie Bazinală de Apă Banat.
  Mare povestitor esti Boldea….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.