Peste 50 de incendii de vegetație uscată. Au fost afectate peste 130 de hectare de miriște și culturi agricole

Temperaturile crescute înregistrate în ultima perioadă au favorizat creșterea numărului de incendii de vegetație uscată.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș a anunțat că, în prilele 11 zile ale lunii iulie, pompierii timișeni au intervenit la 53 de incendii de miriște și vegetație uscată, fiind afectate 130 de hectare.

În multe cazuri, incendiile s-au extins și la culturile agricole, afectând peste 50 de hectare de grâu, 7 hectare de secară și 5 hectare de orz. De asemenea, au mai fost afectați de incendii mai mulți copaci și pomi fructiferi, baloți de fân și butuci de viță de vie.

„Pe lângă aceste pagube financiare suferite de fermieri, incendiile de vegetație și miriști sunt foarte dăunătoare mediului, deoarece determină poluare aerului prin fumul rezultat, sărăceşte solul de materie organică, iar microfauna solului este distrusă. De asemenea, arderea miriștilor omoară zeci de animale anual și distruge habitatul natural al acestora. Fii responsabil! Spune STOP incendiilor de vegetație uscată!”, transmit reprezentanții ISU Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.