Peste 11 milioane de lei prin Programul „Anghel Saligny” pentru asfaltări în comuna Belinț

Primăria Belinț a obținut o finanțare de 11.558.705 lei, prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, pentru asfaltarea drumurilor din comună.

Contractul de finanțare a fost semnat deja de către primarul Ionel Laurențiu Tîrziu.

„Contractul în valoare de 11.558.705,00 lei (2,2milioane euro) este vital pentru creșterea condițiilor de trai ale cetățenilor comunei Belinț. Pentru noi acest proiect a fost prioritatea numărul unu. Nu a fost simplu sa ajungem aici, dar acum, ne bucurăm foarte mult de această realizare,  fiind rodul implicarii și al muncii depuse de până acum. Următoarea etapă o sa fie procedura de licitație și demararea lucrarilor. Mulțumim Bunului Dumnezeu, domnului președinte CJT Alin Nica, consiliului local Belinț, colaboratorilor și tuturor celor care ne-au ajutat pentru ca acest obiectiv să devină real astăzi”, a transmis primarul Ionel Laurențiu Tîrziu.

În total, se vor asfalta 11 kilometri de drumuri din comună.

În localitatea Belinț se va reasfalta strada de la drumul național până la Biserica Ortodoxă, cu parcări laterale pe ambele părți ale carosabilului inclusiv accese, trotuare pe ambele părți, parcarea de la Biserica Penticostală, se va realiza un sens giratoriu modern la intersecție de la Căminul Cultural și vor fi amenajate parcări atât la Căminul Cultural cât și la Biserica Ortodoxă. Tot la Belinț se vor asfalta strada care va lega drumul național de PUZ – strada Izlaz – legătura drum Babșa, strada DN Glisando până la strada de mijloc, precum și strada de intrare din DN care va lega străzile de mijloc și tuleu.

În localitatea Chizătău, vor fi asfaltate toate străzile rămase neasfaltate, la Gruni – se va așterne asfalt pe toate străzile din sat, va fi asfaltat platoul Căminului Cultural și parcarea de la cimitir, iar la Babșa – toate străzile din sat și parcarea cimitirului  vor fi asfaltate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.