Pestă porcină pe fondul de vânătoare 31 Drinova – Ocolul Silvic Lugoj

Pe fondul fondul de vânătoare 31 Drinova – Ocolul Silvic Lugoj a fost confirmat marți, 28 iulie, un focar de pestă porcină africană, după ce au fost găsite două cadavre de porci mistreți.

Drept urmare, Centrul Local de Combatere a Bolilor Timiș s-a întrunit miercuri, 29 iulie, sub conducerea subprefectului Mircea Băcală și a emis o hotărâre în baza căreia s-au stabilit măsurile necesare pentru combaterea pestei porcine africane din Fondul Cinegetic 31.

Astfel, s-a decis stabilirea zonei afectate pe o rază de 13 km de la locul unde au fost găsite cele două cadavre de porci mistreți. Aceasta este împărțită în:

  • zona infectată cu o rază de 8 km care cuprinde urmatoarele localități: Surducu Mic, Săceni, Sărăzani, Botești, Mîtnicu Mic, Stațiunea Surduc, Glatna Montană, Fârdea, Hăuzești, Nădrag, Crivina, Drinova, Botinești, Jurești Și Pogănești;
  •  zona tampon  de încă 5 km, în exteriorul zonei infectate, care cuprinde următoarele localități: Jdioara, Jena, Criciova, Găvojdia, Cireșu, Măguri, Lugojel, Tapia, Sudriaș, Traian Vuia, Jupani, Dumbrava, Bucovăț, Drăgșinești, Glatna Română Și Zolt.

„DSVSA Timiș va lua  toate măsurile care se impun conform actelor normative în vigoare, Procedurilor  și Manualului Operațional pentru intervenția în focarele de pestă porcină africană. Precizăm că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic”, au transmis reprezentanții Prefecturii Județului Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.