Periplu teatral pentru actorii din Lugoj: Medgidia, Tulcea, Reghin

Actorii Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj au participat, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2017, la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Naţional de Teatru „Tanța și Costel”, care s-a desfășurat la Medgidia.

La acest festival, teatrul lugojean a participat, la invitația Primăriei Municipiului Medgidia, a Casei de Cultură ,,I. N. Roman” și a Garnizoanei Medgidia,  alături  de Teatrul ,,Thetis” din Medgidia, Teatrul ,,Din culise” Reghin, Teatrul ,,Pro Actoria” din Mediaș, Teatrul ,,Dan Alecsandrescu” Roman, Teatrul ,,Redoute” din Brașov, Teatrul ,,ArtArm” Iași, Teatrul ,,Skepsis” Alba Iulia și Teatrul Cercului Militar Buzău, în total fiind prezentate nouă spectacole din dramaturgia clasică şi contemporană, românească şi universală.

„Spectacolul actorilor lugojeni, „Hangița”, de C. Goldoni, în regia Mariei Voronca, a fost răsplătit cu îndelungi aplauze de către spectatori, care au umplut până la refuz sala Cercului Militar Medgidia, fiind considerat, în unanimitate, la festivitatea de închidere, cel mai bun spectacol din festival”, a anunțat Tudor Trăilă, directorul Casei de Cultură a Municipiului Lugoj.

De la Medgidia, artiștii lugojeni s-au deplasat la porțile Deltei Dunării, la Tulcea, unde au participat, în perioada 2 – 5 octombrie, la  Festivalul Internațional de Teatru ,,Tragos”.

Ajuns la ediția a XV-a, acest important festival se adresează teatrelor profesioniste din țară și străinătate, Teatrul Municipal ,,Traian Grozăvescu” fiind singurul teatru neprofesionist invitat în festival, alături de Teatre din București, Târgu Jiu, Galați, Piatra Neamț, Baia Mare, Constanța, Giurgiu, Suceava și Odessa – Ucraina. Cu toate acestea, la piesa ,,Hangița”, prezentată de actorii lugojeni pe scena Teatrului ,,Jean Bart” Tulcea, s-au vândut toate biletele puse în vânzare de către organizatori, spectacolul bucurându-se de un succes extraordinar în rândul spectatorilor.

Peste câteva zile, actorii lugojeni vor merge la Reghin, unde, în perioada 13-15 octombrie, va avea loc cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Teatru ,,Din culise”.

La acest festival, teatrul lugojean va prezenta piesa pentru copii ,,Pinocchio”, de C. Collodi, în regia lui Dan Mirea. Alături de actorii lugojeni, vor mai participa trupe de teatru din Mediaș, Medgidia, Sighetu Marmației, Roman, Brașov și Reghin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.