Performanță! Un elev de la Colegiul „Coriolan Brediceanu”, medaliat la Olimpiada Balcanică de Matematică

Elevul Sergiu-Ionuț Novac, de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, pregătit de prof. Adriana Mariș, a mai obținut un rezultat de excepție: medalie de argint la cea de-a XXXV-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, care se desfășoară în perioada 7-12 mai, la Belgrad, în Serbia.

La această ediție a competiției, lotul olimpic de matematică al României a cucerit patru medalii de aur și două medalii de argint. Medaliat cu aur la edițiile din 2016 și 2017 ale Balcaniadei, Mircea Ciprian Bonciocat (Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti) și-a reeditat performanța, obținând încă o dată punctaj maxim (40 de puncte). Același punctaj a fost reușit și de Edis Memiș (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța), Mihnea Gabriel Doica (laureat cu argint, anul trecut) și Leon-Roland Bălan-Tribus (ambii elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București), toți trei medaliați, de asemenea, cu aur. Medaliile de argint au revenit lui Sergiu-Ionuț Novac (Colegiul Național „C. Brediceanu” din Lugoj) și Ioan-Andrei Nicolae (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București). În clasamentul neoficial pe medalii, România a ocupat locul 1.

Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe (Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Matematică şi Informatică) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiş (Universitatea de Vest din Timişoara) și Marius Perianu (profesor la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina).

La ediţia din acest an a Olimpiadei Balcanice (competiţie de nivel regional) au participat echipe din 17 ţări (11 cu statut permanent şi 6 cu statut de invitat), iar conform regulamentului de organizare şi desfăşurare, fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, a avut dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum șase elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei. Probele au presupus rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră, pe durata a patru ore şi treizeci de minute.

Lugoj Expres Performanță! Un elev de la Colegiul "Coriolan Brediceanu", medaliat la Olimpiada Balcanică de Matematică Sergiu Ionuț Novac performață Olimpiada Balcanică de Matematică medalii matematică lotul României de matematică echipa României Colegiul Naţional “Coriolan Brediceanu” Lugoj Balcaniada de Matematică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.