Performanță! Elevul Sergiu Ionuț Novac, de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, premiat la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada 2017

După ce a obținut premiul I și medalia de aur la Olimpiada Națională de matematică și a reușit să se califice în lotul național de matematică al României, elevul lugojean Sergiu Ionuț Novac, de la Colegiul Național „Coriolan Brediceanu” Lugoj, pregătit de prof. Adriana Mariș, și-a mai trecut un premiu important în palmares: mențiune la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada 2017.

La cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada, desfășurată în perioada 14-22 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federația Rusă), elevii olimpici din România au cucerit douăsprezece premii: două medalii de aur cu punctaj maxim, opt medalii de argint, o medalie de bronz și o mențiune. Componenții echipei României au fost premiați la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică și fizică.

În funcție de probele susținute, elevii români au înregistrat următoarele rezultate:

Chimie: Cristina Valentina Crăescu și Daniel Cristian Ungureanu (ambii în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București), respectiv Cristian Tudor Cozma (clasa a XI-a/Colegiul Național ‘Emil Racoviță’ din Iași) — medalii de argint.

Matematică: Edis Memiș (clasa a IX-a/Liceul Internațional de Informatică din Constanța) — medalie de argint, Vlad Nicolae Robu (clasa a IX-a/Colegiul Național ‘Vasile Lucaciu’ din Baia Mare) — medalie de bronz și Sergiu Ionuț Novac (clasa a IX-a/Colegiul Național ‘C. Brediceanu’ din Lugoj) — mențiune.

Informatică: Bogdan Sitaru (clasa a X-a/Colegiul Național ‘Dinicu Golescu’ din Câmpulung Muscel) — medalie de aur cu punctaj maxim, Alexandru Petrescu (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ din București) și Theodor Pierre Moroianu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) — medalii de argint.

Fizică: Cosmin Andrei (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București) — medalie de aur cu punctaj maxim, Silviu Dolteanu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Mihai Răzvan Ursu (clasa a XI-a/Colegiul Național ‘Mircea cel Bătrân’ din Constanța) — medalii de argint.

Cristian Tudor Cozma (chimie) și Mihai Răzvan Ursu (fizică) au fost premiați și pentru cel mai mare punctaj obținut la proba experimentală din cadrul concursului. Precizăm, de asemenea, că Alexandru Petrescu (informatică), Cristian Tudor Cozma și Daniel Cristian Ungureanu (chimie) au în palmares medalii de argint și bronz și în competiția de anul trecut.

La ediția din acest an au participat peste 150 de concurenți din șase țări: Federația Rusă, Kazahstan, Indonezia, Singapore, Bulgaria și România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.