Percheziții la persoane bănuite de mai multe spargeri. Prejudiciu estimat – 500.000 de euro

La această oră, polițiștii din Timiș și procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 45 de percheziții domiciliare, în județele Timiș (38 de percheziții) și Arad (6 percheziții), la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu estimat la 500.000 de euro, prin comiterea mai multor furturi.

Activitățile se desfășoară la locuințele membrilor unei grupări infracționale specializate în furt calificat cu consecințe deosebit de grave și tentativă la omor calificat.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi comis mai multe furturi, pe raza județelor Timiș și Arad, în dauna mai multor persoane fizice și juridice, vizate fiind locuințele unor oameni de afaceri, sedii de firme, case de schimb valutar sau bijuterii din vestul țării.

Cei în cauză ar fi acționat în locuri în care aveau certitudinea că sunt depozitate sume mari de bani sau obiecte de mare valoare, intrând prin efracție și sustrăgând seifurile în care erau depozitați banii sau bunurile de valoare.

Membrii grupării obișnuiau să dezafecteze, în prealabil, sistemele de alarmă ale locurilor, existând și situații când ar fi pătruns în acele locuri din spații învecinate.

În luna februarie 2017, membrii grupării au fost surprinși și urmăriți de polițiști, iar pentru a își asigura scăparea au pătruns pe contrasens și au determinat astfel polițistul care conducea o autospecială de poliție să efectueze o manevră bruscă de evitare a impactului, cu consecința punerii în pericol a vieții acestuia.

La activități participă și luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Timișoara și din cadrul Poliției Municipiului Lugoj.

Activitățile beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.