Percheziții la Lugoj și Bârna! Un tânăr comercializa materiale pirotehnice online

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș cu sprijinul SAS Timiș și al criminaliștilor din cadrul Poliției municipiului Lugoj, au desfășurat, în Ajunul Crăciunului, 3 percheziții domiciliare în Lugoj și comuna Bârna, la imobilele ce aparțin unui tânăr, în vârstă de 26 de ani, din Bârna.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal, aflat în lucru la SAESP Timiș, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”.

În urma perchezitiilor, a fost identificată cantitatea de 1.000 kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F2, F3 si F4, cantitate achiziționată conform facturilor de proveniență din Cehia si România.

Tânărul comercializa articolele pirotehnice în mediul online, prin intermediul unui site, în acest sens fiind identificate și ridicate 291 de formulare comandă și AWB-uri de transport realizate cu o firmă de curierat, în perioada octombrie-decembrie 2022. Comenzile aveau valori cuprinse între 300-3.000 de lei.

Tânărul este pirotehnician, dar nu poate comecializa articole pirotehnice pentru că nu deține nicio formă de organizare juridică.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități a tânărului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.