Percheziții la contrabandiștii de țigări. Nouă persoane reținute, aproape 100.000 de lei și sute de baxuri de țigări confiscate

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – I.P.J. Timiș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au efectuat, ieri,  38 de percheziții, în județele Timiș și Arad, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi deținut și comercializat țigarete de contrabandă.

Cu acesastă ocazie, au fost puse în executare 10 mandate de aducere.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2020 – mai 2021, persoanele în cauză ar fi achiziționat țigarete, care provin din Ucraina, Moldova și Serbia, pe care ulterior le-ar fi comercializat în județul Timiș. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 34.769 de pachete de țigarete netimbrate, 91.283 de lei și 35 de litri de alcool. 9 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților, în vederea luării măsurilor legale”, au anunțat reprezentanții IPJ Timiș.

La activități au participat polițiștii inspectoratelor de poliție județene Timiș și Arad, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, polițiști ai S.R.P.T. Timișoara, precum și jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi județene Timiș și Arad.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate, în vederea probării întregii activități infracționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.