Pe clădirea Primăriei Lugoj va fi instalat un dispozitiv electronic care să emită semnale acustice împotriva ciorilor

Primăria Lugoj continuă lupta cu ciorile, păsări care dau serioase bătăi de cap  edililor lugojeni.

Mizeria pe care o lasă păsările în parcul din spatele Primăriei a făcut ca băncile și locurile de joacă pentru copii să fie aproape imposibil de folosit, iar o simplă traversare a aleilor să fie neplăcută din cauza mirosului puternic.

Autoritățile au încercat tot felul de metode pentru a îndepărta ciorile, însă niciuna nu a funcționat pentru mult timp. Într-o primă fază au fost distruse cuiburile cu jet de apă, dar acțiunea – efectuată în colaborare cu societatea Meridian 22 – s-a desfășurat foarte anevoios și nu au putut fi înlăturate cuiburile în totalitate.

O acțiune de înlăturare a cuiburilor de ciori din parc a fost organizată și în colaborare cu Subunitatea de pompieri, folosindu-se autospeciala dotată cu scară pentru intervenții la înălțime, primită ca donație din partea orașului înfrățit Jena, din Germania. Din nou ciorile au fost alungate, însă după câteva luni au revenit.

Analizând aceste acțiuni și eficiența lor diminuată mult în timp, autoritățile lugojene au în vedere punerea în practică a altor metode care să ducă la înlăturarea ciorilor din parc și, implicit, transformarea parcului într-un spațiu curat și civilizat.

“În perioada următoare vor avea loc activități de toaletare a unei părți de arbori, combinată cu distrugerea tuturor cuiburilor de ciori. Acțiunea va fi completată de îmbrăcarea unor arbori în plase care să împiedice pătrunderea ciorilor”, au anunțat reprezentanții Primăriei Lugoj, menționând și faptul că, pentru a crește șansele de reușită în acest demers, municipalitatea va achiziționa și instala pe clădirea primăriei un dispozitiv electronic profesional care să emită semnale acustice împotriva păsărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.