Patru persoane reținute, peste 350.000 de țigări netimbrate și două arme descoperite în urma descinderilor la contrabandiștii de țigări

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, împreună cu polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Arad și Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Timișoara, au efectuat miercuri, 26 iunie, 18 percheziţii domiciliare într-un dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

15 percheziții s-au efectuat la Lugoj, Recaș și Timișoara, două la Arad și una la Suceava.

Descinderile au vizat probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar fi comercializat pe raza județelor Timiș și Arad, țigări nemarcate și nesupuse nesupuse regimului accizării, provenite de pe raza județului Suceava.

Activitățile desfășurate au vizat șase bărbați cu vârste cuprinse între 43 și 68 de ani, presupuse a fi implicate in comiterea infracțiunii.

„În urma perchezițiilor, la locuințele percheziționate, polițiștii au descoperit peste 356.560 de țigarete, 10 litri de alcool, 31.290 de lei și 2 arme neletale, care au fost ridicate în vederea confiscării. Cele 6 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri”, au mai transmis reprezentanții IPJ Timiș.

În urma audierilor, patru bărbați cu vârste cuprinse între 43 și 46 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiș, Arad și Suceava, Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Arad și Suceava, Serviciului de Investigații Criminale, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș.

Cercetările în acest caz continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.