Patru din cei cinci indivizi, care au bătut și tâlhărit un bătrân de 77 de ani, au ajuns în arest preventiv

Încă doi dintre cei cinci indivizi care au bătut și tâlhărit un bătrân de 77 de ani din comuna Brestovăţ, înainte de Anul Nou, după ce l-au legat în locuinţă, au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar un al treilea a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Magistrații lugojeni au dispus, miercuri, măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de bărbații de 22 și 42 de ani, și măsura  controlului judiciar pentru 60 de zile față de bărbatul de 51 de ani.

Ceilalţi doi indivizi, de 31 și 32 de ani, care au participat la tâlhărie, au primit deja mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, la începutul săptămânii. Toți sunt acuzaţi de tâlhărie calificată.

Activităţile au fost desfăşurate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj şi au beneficiat de sprijinul de specialitate al Brigăzii de Operaţiuni Speciale. De asemenea, la activităţi au participat şi luptători din cadrul SAS Timiş.

În fapt, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2021, cinci persoane necunoscute, cu fețele acoperite, au pătruns fără drept în locuința unui bărbat, în vârstă de 77 de ani, din Brestovăț, l-au agresat fizic și l-au legat de mâini și picioare, după care au sustras 28.600 de lei, două motofierăstraie și 40 de kilograme de produse alimentare.

La data de 31 decembrie 2021, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, politiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Timiș au identificat doi dintre bărbații bănuiți de comiterea faptei, despre care existau informații că urmează să părăsească țara, fapt pentru care a fost organizată o acțiune de depistarea a acestora, iar concomitent cu această activitate au fost efectuate trei percheziții domiciliare.

La data de 1 ianuarie 2022, în urma activităților desfășurate, au fost depistați în Timișoara doi bărbați, în vârstă de 31 și 32 de ani, bănuiți de comiterea faptei. În urma audierilor, aceștia au fost retinuți și introduși în arestul IPJ Timis, iar, la data de 2 ianuarie 2022, magistrații au dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost depistate și recuperate două motofierestraie, o parte din produsele alimentare și 3.600 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.