Patru bărbați din Serbia, care munceau fără forme legale la Buziaș, au fost expulzați din România

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Timiș au desfăşurat miercuri, 28 noiembrie, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza orașului Buziaș.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială cu obiect de activitate ,,producerea și comercializarea produselor de panificație”, polițiștii au depistat patru cetățeni străini, din Serbia, care desfășurau activități lucrative fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbații, cu vârste cuprinse între 20 și 37 de ani, au intrat legal în țară, în baza pașapoartelor biometrice, însă nu aveau drept de muncă pe teritoriul României.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele celor patru străini decizii de returnare sub escortă de pe teritoriul României, fiind dispusă și interdicția de a intra în țară, pentru o perioadă de 6 luni.

Totodată, reprezentanții firmei au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 40.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 ,privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.