Partidul Republican și-a anunțat candidatul la Primăria Lugoj

Partidul Republican și-a desemnat candidatul la funcția de primar al municipiului Lugoj.

Anunțul oficial a fost făcut chiar de către președintele Partidului Republican, Alexandru Ion Coita, care a fost prezent, miercuri după-amiază, la Lugoj, împreună cu deputatul Marian Cucșa, președintele Partidului Republican – filiala Timiș.

“Astăzi suntem în municipiul Lugoj cu o misiune foarte importantă, aceea de a prezenta o doamnă care este viitorul primar al Lugojului, candidatul la primărie din partea Partidului Republican: doamna Rodica Cimponeriu, avocat, fost secretar al municipiului Lugoj, care cunoaște foarte bine administrația, legea și problemele lugojenilor. Mă bucur foarte mult că a acceptat invitația mea și a colegului meu, domnul deputat Marian Cucșa, secretarul general al Partidului Republican, de a candida din partea Partidului Republican și de a câștiga Primăria Lugoj”, a spus președintele Partidului Republican, Alexandru Ion Coita, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, în apropierea monumentalului Pod de Fier.

Rodica Cimponeriu, candidata Partidului Republican la Primăria Lugoj, are o experiență de 20 de ani în administrația publică locală, activând, timp de șapte ani, ca secretar al municipiului Lugoj (funcție deținută în prezent chiar de către soțul acesteia), iar în perioada 2012-2016, ca și consilier local din partea Partidului Conservator.

“Sunt foarte bucuroasă să fac parte din echipa Partidului Republican, o echipă de oameni tineri și cu experiență, pe care-i apreciez foarte mult. Sunt convinsă că, alături de această echipă, vom face lucruri mărețe. Consider că atât pregătirea cât și vasta mea experiență în domeniul administrației publice aduce plus valoare pentru funcția de primar și vă promit că voi duce Lugojul acolo unde îi stă bine, în frunte. Pentru Lugoj ne propunem foarte multe, dar nu ne propunem obiective foarte greu de atins în acest context economico-social dificil, în care planează incertitudinea față de această pandemie globală. Nu este cazul să ne hazardăm în abordarea unor probleme extrem de pretențioase, dar pot să vă spun că vom începe cu rezolvarea problemelor legate de serviciile publice, pentru că, în opinia noastră, cetățeanul trebuie să fie privit, în primul rând, ca beneficiar al serviciilor publice și știm cu toții că sunt mari probleme pe partea de servicii publice. Sigur vom valorifica toate studiile de fezabilitate și toate temele de proiectare și lucrările care sunt deja făcute și au fost investiți mulți bani cu privire la obiectivele care au fost în dezbatere publică până acum”, a declarat Rodica Cimponeriu, menționând și că a absolvit un curs de masterat în specializarea „Guvernare modernă și dezvoltare locală” la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, iar în perioada în care a lucrat în administrație a demonstrat „că pot garanta transparența decizională în administrație” și „pot gira legalitatea deciziilor autorității publice locale”.

Rodica Cimponeriu are și o mică problemă. Conform legii, dacă va câștiga bătălia electorală și va ocupa funcția de primar al Lugojului, soțul acesteia va fi nevoit să renunțe la funcția pe care o ocupă în prezent, cea de secretar general al municipiului Lugoj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.