Parcarea restaurantului „J’adore” va fi demolată. A fost construită ilegal, în baza unor „artificii” puse la cale de funcționari din Primăria Lugoj

Primarul Claudiu Buciu a anunțat că renumitul restaurant-pensiune „J’adore” își desfășoară activitatea în baza unor artificii puse la cale de funcționari din Primaria Lugoj, artificii în urma cărora operatorul locației beneficiază ilegal de dreptul de a funcționa, parcarea restaurantului-pensiune fiind construită ilegal, pe un teren aparținând municipalității.

“Am aflat cu stupoare faptul că locația „J’adore” funcționează în baza unor artificii puse la cale de funcționari din Primaria Municipiului Lugoj, artificii în urma cărora operatorul locației beneficiază ilegal de dreptul de a funcționa. Un loc care se bucură de aprecierea consumatorilor se dovedește a fi într-o situație total nepotrivită. Mă gândesc la oamenii care au investit aici și care, în ciuda investiției uriașe pe care au făcut-o, au ales să beneficieze de sprijinul oferit în mod nelegal de funcționari din primarie dar și de fostul primar, punându-și în pericol întreaga investiție, în loc să aleagă drumul corect. Pe scurt, în decembrie 2013, proprietarii au obținut o autorizație de construire pentru o casa (parte, etaj și mansardă) și anexe la parter. O casă cu câteva zeci de dormitoare, cu un living de peste 1.200 de metri pătrați și fără parcare. În 2015, proprietarii, după ridicarea “casei”, au solicitat schimbarea destinației acesteia în pensiune, restaurant și anexe. Iar Primaria, prin primar, arhitect șef și secretar au acceptat. Pe primar, l-ati demis dvs., lugojenii. De restul funcționarilor se va ocupa Justiția, după ce vom lua măsurile legale ce se impun”, a anunțat Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj.

Edilul lugojean a mai menționat că angajații Primăriei Lugoj au dat toate aprobările deși, în conformitate cu PUG-ul Lugojului (UTR 19 – unitatea teritorială de referință 19), în acea zonă nu este permisă construirea de clădiri cu funcțiunea de pensiune sau restaurant.

„Cel mai grav este însă faptul că terenul aferent parcării acestui complex se află în proprietatea Municipiului Lugoj, proprietarii clădirilor folosindu-l în mod nelegal. Fără o parcare (cu un anumit număr de locuri), tot acest complex nu poate funcționa legal. Deci va trebui închis până la reglementarea situației (dacă va fi juridic posibil). Mai mult, colegii din primărie care emit autorizații de funcționare pentru astfel de activități au încălcat la rândul lor legea, autorizând această activitate”, spune Claudiu Buciu.

Primarul Lugojului susține că parcarea construită ilegal va putea fi desființată pe cale administrativă, conform articolului 33 din Legea 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, care prevede că “construcţiile executate fără autorizaţie de construire pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului, … vor putea fi desfiinţate pe cale administrativă de autoritatea administraţiei publice de pe raza unităţii administrativ-teritoriale unde se află construcţia, fără emiterea unei autorizaţii de desfiinţare, fără sesizarea instanţelor judecătoreşti şi pe cheltuiala contravenientului”, iar desființarea este obligatorie, fiind posibil a fi efectuată fără ca ea să necesite existența unei autorizații de desființare.

„Ce este cel mai nociv pentru comunitatea noastră este faptul că unii pot face afaceri și dacă nu îndeplinesc condițiile legale, iar alții nu pot să facă, chiar dacă le îndeplinesc. Această dublă măsură aplicată de administrația ultimilor 12 ani a dus la exodul, la propriu, din Lugoj, al oamenilor care au vrut să facă ceva în mod corect. Oamenii care au vrut să facă afaceri în mod corect n-au avut loc de șmecherii care au beneficiat de clemența (sigur negratuită) funcționarilor din primarie și a fostului primar. (…) Intrarea în legalitate cu privire la această situație va consta în demolarea integrală a parcării existente în fața cladirilor în care funcționeaza J’Adore, astfel încât terenul deținut de Municipiul Lugoj să rămână fără sarcini. Doar astfel, ulterior demolării, terenul va putea face obiectul unei proceduri de atribuire. Sper ca deținătorii J’adore să accepte în al 12-lea ceas că lucrurile trebuie să intre în legalitate și să facă ceea ce este necesar în acest sens, respectiv să demoleze singuri parcarea și să plătească Municipiului Lugoj costurile utilizării acestui teren pentru cei cinci ani de activitate. Doar apoi vor putea să solicite utilizarea acestuia, în limitele legii și doar pentru o parte din terenul ocupat în prezent”, a mai menționat primarul Claudiu Buciu.

Lugoj Expres Parcarea restaurantului "J’adore" va fi demolată. A fost construită ilegal, în baza unor "artificii" puse la cale de funcționari din Primăria Lugoj restaurant J’adore primăria lugoj parcare ilegală parcare ilegalități funcționari demolare construcții fără autorizație condiții legale Claudiu Buciu afaceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.