P.S. Alexandru Mesian, la Conferința Episcopilor Catolici din România

P.S. Alexandru Mesian, episcopul greco-catolic de Lugoj, a participat, în perioada 18-20 septembrie, la sesiunea plenară de toamnă a Conferinţei Episcopilor Catolici din România (CER).

Lucrările conferinței au fost găzduite de Episcopia Romano-Catolică de Iaşi şi au fost deschise în prezenţa Excelenţei Sale Mons. Miguel Maury Buendía, nunţiu apostolic în România.

În centrul discuţiilor episcopilor romano-catolici şi greco-catolici din România prezenți la această sesiune plenară a CER s-au aflat familia, tinerii şi învăţământul catolic, mijloacele şi modalităţile de comunicare ale Bisericii şi opera misionară. Cu acest prilej, episcopii catolici și-au manifestat susţinerea pentru demersul de declanşare a referendumului pentru modificarea art. 48, alin. 1 din Constituţia României şi au transmis credincioşilor în acest sens o scrisoare pastorală (http://www.bisericacatolica.ro/scrisoare-pastorala-nr-16220-09-2017).

Totodată, episcopii catolici au primit cu bucurie propunerea călugărilor franciscani din România de a aduce în ţară, între 7 mai şi 15 iunie 2018, relicva sfântului Anton de Padova, „ocrotitorul şi mijlocitorul familiei creştine”. Tot în 2018, membrii Conferinţei Episcopilor din România vor mai participa la un eveniment important:  vizita „ad limina apostolorum”, la Vatican.

Viitoarea sesiune plenară a Conferinţei Episcopilor catolici din România se va desfăşura la Blaj, în perioada 30 aprilie – 2 mai 2018.

Conferinţa Episcopilor din România îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din ţara noastră şi exprimă unitatea Bisericii locale şi comuniunea cu Urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte Papa Francisc.

Lugoj Expres P.S. Alexandru Mesian, la Conferința Episcopilor Catolici din România romano-catolici greco-catolici episcop de Lugoj Conferința Episcopilor Catolici din România conferință

(Sursa: BRU.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.