P.On. Inocențiu Lung a fost instalat protopop greco-catolic de Lugoj

La Catedrala Greco-Catolică „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj a aut loc, duminică, 8 ianuarie, în cadrul Sfintei Liturghii Arhierești, ceremonia de instalare a noului protopop greco-catolic de Lugoj. 

Preasfinția Sa Alexandru Mesian, episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj, l-a numit în funcția de protopop al Protopopiatului de Lugoj și de consilier eparial, începând cu data de 1 ianuarie 2023, pentru o perioadă de trei ani, pe părintele iconom stavrofor Inocențiu Lung, paroh de Coștei și administrator parohial de Valea Lungă. Numirea s-a făcut în conformitate cu canoanele 276, 277 şi 278 din Codul Canoanelor Bisericilor Orientale (CCEO) şi cu Dreptul Particular al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică.

Noul protopop Inocențiu Lung, în vârstă de 49 de ani, este originar din județul Hunedoara și a fost paroh greco-catolic de Coșteiu timp de 20 de ani. Acesta îi succede în funcție P. On. Pr. Teodor Baba, care s-a pensionat începând cu data de 1 decembrie 2022, după ce a împlinit venerabila vârstă de 73 de ani, și care a fost timp de 26 de ani protopop de Lugoj și consilier eparhial.

Părintele Inocențiu Lung a fost prezentat credincioșilor, în cadrul Sfintei Liturghii, de către PS Alexandru Mesian, episcopul eparhial de Lugoj, iar secretarul episcopiei, părintele Marius Pop, a dat citire decretelor de numire a noului protopop și consilier eparhial.

Serviciul divin a fost oficiat de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu PS Alexandru Mesian, episcop greco-catolic și PS Ioan Călin Bot, episcop auxiliar al Eparhiei Greco-Catolice Lugoj, răspunsurile fiind date de Corul „Reînvierea” al catedralei, dirijat de prof. Olimpia Drăgan.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.