Orașul Făget și satele Bichigi, Temerești și Colonia Mică ies din carantină

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a hotărât ridicarea măsurii de carantinare a orașului Făget și a satelor aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică, începând de sâmbătă, 8 august, de la ora 19.

Autoritățile au instituit carantina zonală în orașul Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică, începând din 26 iulie. Până vineri, 7 august, în zona Făgetului au fost confirmate 67 de cazuri de COVID-19 (dintre care două decese), două dintre cazuri fiind înregistrate în ultimele 24 de ore.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a hotărât ridicarea carantinei în localitățile din zona Făgetului, după ce Direcția de Sănătate Publică Timiș a ajuns la concluzia, în urma analizei epidemiologice efectuate, că trendul cazurilor de infectare cu virusul SARS-Cov2 în aceste localități este descrescător, iar numărul cazurilor active a scăzut sub 3 la 1000 de locuitori. Au fost însă instituite unele măsuri restrictive pentru perioada următoare.

Hotărârea CJSU Timiș prevede:

Art. 1. Carantina zonală instituită în orașul Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică, județul Timiș, se ridică începând cu data de 8 august, ora 19.00

Art. 2 . În perioada următoare, starea de sănătate a populației din orașul Făget și satele aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică, județul Timiș, va fi monitorizată prin intermediul asistenței medicale primare (medici de familie, asistență socială), precum și de către personalul Spitalului Orășenesc Făget, sub supravegherea DSP Timis.

Art. 3. Pentru o periodă de 30 de zile, ulterior măsurii de ridicare a carantinei zonale:

1) Se suspendă desfășurarea tuturor târgurilor, iarmaroacelor, oboarelor, piețelor de vechituri și a piețelor agroalimentare

2) Terasele vor avea orar de funcționare în intervalul 8-22:00.

3) Transportul în comun sau deplasarea către locul de muncă cu curse speciale se va face la maxim jumătate din capacitatea de transport a vehiculului și cu obligativitatea folosirii măștii.

4) Slujbele religioase se vor desfășura doar în aer liber, cu un număr maxim de 50 participanți, cu respectarea regulilor de distanțare fizică, așa cum sunt ele prevăzute în Ordinul 875/2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașele de cult distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase. Orice alte măsuri suplimentare pot fi instituite prin hotărâri ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al UAT Făget.

5) Se impune măsura purtării măștii de protecție în aer liber, zona central (de promenadă) a orasului Făget, precum și în zonele de așteptare a mijloacelor de transport (stații de așteptare, peroane, gări, autogări, etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.