Omul sfințește locul: Viorica Paraschivu, directoarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” Lugoj

Ministerul Educației a prezentat-o, astăzi, în cadrul rubricii „Omul sfințește locul”, pe  profesoara de psihopedagogie specială Viorica Paraschivu, directoare a Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj.

„În cei 30 de ani de carieră didactică, doamna profesoară s-a remarcat prin implicare, empatie și dedicare față de elevi, devenind un susținător activ al educației incluzive și un exemplu de urmat pentru întreaga comunitate. Prin proiectele desfășurate cu diverse instituții, asociații/ONG-uri, a susținut dreptul la educație al fiecărui copil și a promovat valori, precum toleranța, diversitatea, echitatea. A atras constant fonduri și finanțări, în vederea dezvoltării infrastructurii școlare și a bazei materiale, creând, astfel, diverse oportunități pentru a oferi elevilor cu cerințe educaționale speciale un act educativ terapeutic-recuperator de calitate.

Printr-un proces de modernizare a spațiilor școlare, digitalizare și extindere a serviciilor oferite, cu un efort continuu și susținut, a reușit să contureze o nouă viziune a școlii și să creeze un mediu plin de culoare, stimulativ, în care să fie valorificat potențialul fiecărui copil.

​Într-o lume care evoluează rapid, a mobilizat profesorii să devină proactivi, pentru a gestiona schimbarea cu profesionalism. A înțeles că integrarea sistemelor digitale moderne în activitatea didactică a devenit o necesitate, reușind dotarea cu table interactive și aparatură digitală completă pentru fiecare clasă și cabinet terapeutic.

​În calitate de lider educațional, și-a propus, alături de o echipă de dascăli dedicați, să dezvolte dimensiunea europeană a școlii, accesând proiecte cu finanțare europeană. Astfel, începând cu anul 2013, la nivelul instituției, s-au derulat proiectele: Comenius „WE TALK”, Erasmus+ „My work is my future”, „Integrate IT”, „Every student matters!”, în anul 2021 fiind obținută Acreditarea ERASMUS+, care permite o accesare rapidă de fonduri europene pentru derularea proiectelor de mobilitate școlară de tipul: Job Shadowing, cursuri de formare pentru profesori și schimburi de experiență pentru elevi.

Prin tot ceea ce a realizat, doamna profesoară Viorica Paraschivu a devenit omul care sfințește locul în care se află, dovedind că oportunitățile nu vin pur și simplu, ci sunt create de oameni plini de pasiune, determinare și dorință de a produce schimbare”, se menționează în prezentarea făcută  de Ministerul Educației profesoarei din Lugoj, Viorica Paraschivu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.