Omagiu pentru eroii martiri ai Revoluției din Decembrie 1989

Cei trei eroi martiri lugojeni ai Revoluţiei din Decembrie 1989 –  Daniel Brocea, Valentin Rosada și Norbert Pongratz au fost omagiați, la împlinirea a 33 de ani de când Lugojul a devenit cel de-al doilea oraș liber de comunism din România.

Manifestările comemorative au fost organizate de către Asociația 16-21 Decembrie 1989 și Asociația Luptătorilor, Participanților și Arestaților în Revoluție (ALPAR) – Lugoj 20 Decembrie 1989, în parteneriat cu Federația Națională Loja de Onoare a Revoluționarilor din Decembrie ’89, și au debutat la  Biserica „Învierea Domnului”, unde preotul paroh Nicolae Ciucure a oficiat o slujbă de pomenire a celor trei eroi lugojeni uciși în Revoluția din 1989, după care, revoluționarii, având în frunte fanfara din Caransebeș, au refăcut traseul străbătut de coloana revoluţionară în seara zilei de 20 decembrie 1989, între Ceasul Electric şi unităţile militare de pe strada Timişoarei.

Pe traseu, au fost oficiate slujbe religioase și au fost depuse coroane de flori, din partea asociațiilor de revoluționari, a Asociației Municipale Cultul Eroilor „Gl. D.P. Tocineanu”și a filialei locale a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), la crucea din faţa Primăriei Lugoj, la Troiţa de pe strada Timişoarei, la Monumentul Revoluţiei din faţa unităţii militare, precum şi la mormintele celor trei eroi lugojeni, din Cimitirul Ortodox şi din Cimitirul Romano-Catolic.

Manifestările comemorative s-au încheiat la restaurantul J’Adore,  unde a avut loc un dineu și au fost înmânate ordine și distincții mai multor participanți la Revoluție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.