Olimpiadele creativității! Au început înscrierile la Concursul Național Interdisciplinar „ARISTOTEL”

Începe o nouă ediție online a Concursului Național Interdisciplinar ”ARISTOTEL”, singurul concurs de cultură generală, logică, matematică și creativitate pentru elevi, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Concursul se desfășoară în perioada 15 aprilie – 15 iunie și va fi susținut pe platforma educațională Școala FDVDR. Înscrierile se fac până în data de 5 mai și se realizează de către reprezentantul instituției de învățământ, prin completarea unui formular, disponibil pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Concursul Național Interdisciplinar ”ARISTOTEL” este GRATUIT și se adresează elevilor începând de la clasa pregătitoare, până la clasa a VIII-a. Este un concurs școlar interdisciplinar, de cultură generală, logică, matematică și creativitate.

Prin participarea la acest concurs, elevii își pot testa cunoștințele de cultură generală, capacitatea de a rezolva probleme de logică și matematică, cu grad ridicat de dificultate, nivelul de cunoștințe dobândite și, în același timp, își vor putea pune la încercare memoria și creativitatea.

Scopul concursului este acela de a descoperi și premia creativitatea, inteligența logică și matematică și de a ajuta la dezvoltarea psiho-emoțională a copiilor.

La această ediție, MGT Educațional, partener al acestui concurs, va oferi, ca premiu, un display interactiv pentru școala care va avea cei mai mulți elevi premiați.

Elevii care vor obține cele mai bune rezultate vor primi, pe lângă diplome, cărți și materiale educaționale în format digitale sau tipărite și alte premii speciale, oferite de partenerii acestui concurs: Editura Litera, Centrul de Carte Străină Fischer International, MGT Educațional și Walnut Wisdom.

Concursul a descoperit de-a lungul timpului copii deosebiți, care s-au făcut remarcați datorită modului diferit de exprimare. Fiind o competiție multidisciplinară,  concursul ”ARISTOTEL” le permite copiilor libertatea de a se exprima într-un mod cât mai creativ, permițând identificarea timpurie a tinerilor care promit performanță și excelență în educație.

De la an la an, numărul copiilor care participă la concurs a crescut, implicând un număr din ce în ce mai mare de școli din București și din țară, într-o experiență care a devenit, de-a lungul timpului, un reper în planul educațional al copiilor și dascălilor. Până acum, peste 15.000 de elevi au participat la concursul Aristotel.

Concursul face parte din programul ”OLIMPIADELE CREATIVITĂȚII”, specializat în dezvoltarea potențialului copiilor supradotați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.