Olimpiada de Matematică și Concursul „Adolf Haimovici”: 50 de elevi din Lugoj, la etapa județeană

Catedra de matematică a Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu” a  organizat vineri, 21 februarie, etapa locală a Olimpiadei naționale de matematică și a Concursului de matematică aplicată „Adolf Haimovici”,  la care au participat aproximativ 150 de elevi de gimnaziu și liceu din școlile lugojene.

După corectarea lucrărilor, elevii care s-au pregătit intens timp de câteva luni au obținut punctaje care să le permită calificarea pentru etapa județeană.

La clasa a V-a, domină clasamentul elevii Sevastru Roxana, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”, Iacobescu Alexandru, de la Școala Gimnazială „Eftimie Murgu”, Bogasieru Bogdan, de la Școala Gimnazială nr. 4, Gruiescu David, Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”, Manciu Denis, Școala Gimnazială nr. 4, Teușan Sânziana și Horga Daria, Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”, și Benzar Denisa, de la Școala Gimnazială „Eftimie Murgu”, pregătiți de profesorii Noemi Neamțu, Marin Drăghescu și Daniela Munteanu.

La clasa a VI-a, cele mai bune punctaje au fost obținute de: Lupulescu Robert, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”, Ibinceanu Iulian Andreas, de la Şcoala Gimnazială „Anișoara Odeanu”, Usciuc Estera și Băltărețu Ana, de la Școala Gimnazială de muzică „Filaret Barbu”, Berindei Darius și Chimiec Flavia, de la Școala Gimnazială nr. 2, Gherga Mario, de la Liceul Teoretic ”Iulia Hașdeu” și Ruian Ioana Ștefania, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”, pregătiți de profesorii Gheorghiță Sebastian, Ibinceanu Brigitte, Miclea Ioan, Iovănescu Minerva, Dumescu Dan și Nurten Călin.

Cei opt elevi calificați pentru etapa județeană la clasa a VII-a sunt: Palyo-Mușeț Andrei, Budulan Aaron și Seracovanu Edward, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”, Udrea Nadia, de la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu”, Croitoru Andrei, de la Școala Gimnazială „Eftimie Murgu”, Bănățean-Dunea Petru Octavius, Școala Gimnazială Criciova, Știucă Dragoș, Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu”și Blaga Izabela, Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”. Profesorii care i-au pregătit sunt Gheorghiță Sebastian, Ibinceanu Brigitte, Marin Drăghescu, Eugenia Ureche și Noemi Neamțu.

La clasa a VIII-a, elevii Floroni Fabian, de la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu”, pregătit de prof. Brigitte Ibinceanu,  Miculescu Patricia și Pop Mihai, de la Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu”, pregătiți de prof. Adriana Mariș, au promovat pentru etapa județeană.

Elevii de liceu de la secția matematică – informatică promovați la etapa județeană sunt:

  • Suciu Rareș, Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu”, prof. Moatăr Eniko,
  • Grecu Emanuel, Cădariu Andrei, Dragan Denis, Jurjoni Raul, toți de la Liceul Teoretic  „Coriolan Brediceanu”, antrenați de prof. Mihai Moldovanu,
  • Popîrlan Bogdan, Paraczki Andrada și Dinu Denis, Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu”, prof. Moatăr Eniko,
  • Cania Alice, Danciu Alexandru, Feil Theodora și Rădulescu Raluca, de la Liceul Teoretic  „Coriolan Brediceanu”, pregătiți de prof. Ionuț Mioc.

Tot de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” sunt calificați și elevii de clasa a XI-a:

  • Borduz Andreea și Pop George, pregătiți de prof. dr. Sima Ioan Aurelian,
  • Novac Sergiu, din clasa a douăsprezecea, prof. Mariș Adriana.

Le etapa județeană s-a calificat și eleva Domotor Miruna, de la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu”, pregătită de prof. Moatăr Eniko.

La Concursul de matematică aplicată „Adolf Haimovici” participă elevii pasionați de matematică și care studiază la alte profile decât matematică – informatică. Ei parcurg aceleași etape ca și colegii lor, dar au subiecte diferite. Ca urmare a probei desfășurate vineri, s-au calificat pentru etapa județeană elevii:

  • Brumar Sebastian și Medrea Raluca, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”, pregătiți de prof. Ramona Dumitru,
  • Dan Dumescu, Iriciuc Nathanael, de la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”, pregătiți de prof. Stroescu Adela,
  • Pleșca Andrei și Kavai Alexandru, de la Liceul Teoretic „Iulia Hașdeu”, prof. Bot Trandafir,
  • Aurariu Alexandra, Bulvănescu Naomi și Mașniță Ana Maria, de  la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”, prof. Udrea Laura și prof. Ianculescu Daniel.

Cei cincizeci de elevi promovați la etapa județeană au trei săptămâni de pregătire până la momentul confruntării cu colegii lor din județ.

Îi felicităm pentru performanțele dobândite și le urăm succes în toate competițiile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.