O școală din Lugoj desfășoară activități educaționale într-o „Clasă verde din curtea școlii”

Şcoala Gimnazială „Anişoara Odeanu” a făcut primii pași spre înlocuirea învățămâtului tradițional, desfășurat în spații convenționale, închise, cu unul bazat pe activități creative, desfășurate într-un spațiu deschis, în aer liber.

Astfel, la începutul acestei săptămâni, la unitatea de învățământ lugojeană a fost inaugurată „Clasa verde din curtea şcolii”, printr-un proiect realizat prin programul StartONG, finanţat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

Cu finanțarea de 1.000 de euro obținută, a fost amenajat foișorul din curtea școlii în vederea desfășurării de activități educaționale și au fost plantați câțiva arbuști ornamentali și flori.

“Prin acest proiect, finanțat de Kaufland şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow prin programul StartONG, am reușit să dăm în funcțiune noua clasă din foișor, unde am instalat băncuțe și mese. Totodată, am amenajat o băncuță pentru lectură și o mică bibliotecă, intitulată „Căsuța cu cărți”, dar și o „Băncuță a prieteniei”. Astfel, în noul spațiu amenajat elevii vor desfășura ore într-un mediu sănătos, în aer liber”, ne-a declarat prof. Dana Elena Tipei, directorul Școlii Gimnaziale „Anişoara Odeanu” Lugoj.

Inaugurarea noului spațiu a fost marcată și printr-o serbare și o expoziție cu desene și fotografii, cu tema „Fluturi și flori”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.