O nouă generație de experți contabili a depus jurământul

O nouă generație de profesioniști contabili a depus jurământul, marți 29 ianuarie 2019, la filiala Timiș a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), devenind astfel, de drept, experți în contabilitate, jurând să aplice în mod corect și fără părtinire legile țării, să respecte prevederile regulamentului CECCAR și ale Codului privind conduita etică și profesională, sa păstreze secretul profesional și să ducă la îndeplinire îndatoririle ce le revin în domeniul de excelență – contabilitatea.

Depunerea jurământului a avut loc într-o cadru solemn și a reprezentat un eveniment cu o încărcătură emoţională specială, cu satisfacția lucrului bine făcut și bucuria apartenenței la o breaslă respectată ce oferă servicii de calitate în domeniul contabilității și fiscalității, dar și prin recunoașterea în mediul instituțional și de către comunitate.

Conform art. 2, din Ordonanța Guvernului nr. 65/1994, privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi republicată, şi pct. 95 din Regulamentul de organizare şi funcţionare al CECCAR, experţii contabili şi contabilii autorizaţi depun jurământ scris. Indiferent de cetăţenie, acest ceremonial este respectat de toţi cei care doresc să exercite profesia în România.

„În contextul evoluțiilor actuale ale economiei globale, este nevoie de profesioniști care să înțeleagă și să explice atât fenomenele macroeconomice, dar și impactul acestora asupra organizațiilor. Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, consecvent comandamentelor sale (n.n. „Știință. Independență. Moralitate) consideră stringentă calitatea în formarea și pregătirea profesională a actualilor membri, dar și a celor care bat la ușa organismului profesiei contabile. Noilor veniți în breasla noastră le adresez sincere felicitări şi mult succes în activitatea viitoare! Si garantez pentru ei!”, a menționat prof. univ. dr. Ovidiu Constantin Bunget, președintele Consiliului filialei CECCAR Timiș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.