O nouă demisie din Consiliul Local Lugoj și PMP
Încă un consilier PMP a hotărât să demisioneze din partid și din Consiliul Local Lugoj.
După Cristian Cornean și Fedor Mașniță a als să părăsească Partidul Mișcarea Populară și să renunțe la mandatul de consilier local.
Fedor Mașniță a anunțat vineri, 7 august, că își încheie cariera politică în PMP.
„Pentru că nu tolerez furtul din buzunarele lugojenilor, pe care îi reprezint cu onestitate, în Consiliul Local, am luat decizia de a demisiona din PMP și din funcția de consilier. Am făcut acest pas, după ce foştii mei colegi de partid au votat, alături de consilierii PSD, alocarea sumei de 100.000 de euro, pentru reparaţii la Centrul SPA, centru în care s-a investit peste un milion de euro şi care a fost deschis o singură zi, în campania electorală din 2016. În aceste condiţii, orice om normal îşi pune întrebarea: de ce este nevoie de reparaţii, la un obiectiv care nu a fost niciodată funcţional? Pentru consilierii PMP Lugoj, asta nu a contat, punând mai presus de interesul lugojenilor pentru banii lor, propriile interese. Eu nu pot accepta ca voturile pe care ni le-au acordat oamenii să fie tranzacţionate ca la piaţă, în alte scopuri sau pentru aranjamente meschine, care nu fac bine oraşului. Nu voi tolera niciodată ca lugojenii să fie manipulaţi şi păcăliţi o dată la 4 ani. Despre mine s-au scris multe, am fost acuzat pe nedrept, mi-a fost terfelită familia, tocmai din cauză că nu am vrut niciodată să fac jocurile cuiva, în detrimentul lugojenilor, al celor pe care am jurat să îi reprezint. Nu am avut niciun contract din bani publici şi nu am acceptat ca vreun om de afaceri să îmi influenţeze deciziile, aşa cum au acceptat alţi colegi de-ai mei. În baza acestor considerente, astăzi mă retrag din PMP. Plec cu un gust amar, deoarece partidul în care am crezut a devenit un loc al şmenarilor şi profitorilor. Organizația locală PMP Lugoj a ajuns pe mâna combinatorilor care au doar un singur scop: atingerea interesului personal, care nu coinicide cu interesul lugojenilor. La fel ca în urmă cu patru ani, cred și astăzi că Lugojul are nevoie de schimbare. Din păcate PMP nu-și mai dorește schimbarea. Voi rămâne un susţinător al dreptei și sunt sigur că oraşul va ajunge pe mâini bune. Vă mulțumesc tuturor celor care mi-aţi acordat votul, m-ati susţinut și ați fost alături de mine până în ultimul moment! Colegilor din PMP care încă mai au coloană vertebrală le urez “Multă baftă!” şi un oraș fără PSD!”, a transmis Fedor Mașniță.
Referitor la votul consilierilor PMP alături de aleșii PSD, prin care au fost aprobate proiectele de hotărâri privind Bazinul acoperit, inițiate de primarul Francisc Boldea, Biroul de presă al PMP Lugoj a transmis un comunicat, în care menționează că „PMP Lugoj nu face jocurile nimănui şi nu trădează interesele lugojenilor”, iar votul pentru aprobarea proiectelor „a fost dat în primul rând fiindcă proiectele erau însoţite de viză de legalitate, adică juriştii primăriei au girat prin semnătură că proiectele sunt legale”.
„PMP Lugoj nu face jocurile nimănui şi nu trădează interesele lugojenilor. Votul pentru aprobarea proiectelor iniţiate de primarul Lugojului, cu privire la Bazinul acoperit, nu a fost dat nici pentru edilul şef, nici pentru PSD şi nici pentru „naşul” cuiva. Votul a fost dat în primul rând fiindcă proiectele erau însoţite de viză de legalitate, adică juriştii primăriei au girat prin semnătura că proiectele sunt legale, dar şi pentru că lugojenii trebuie să beneficieze în cele din urmă de această investiţie care stă blocată de patru ani de zile. Un alt motiv a fost acela că, cele două proiecte iniţiate de consilierul Liviu Brînduşoni, propuse în sprijinul contribuabililor lugojeni a căror activitate a fost afectată de epidemia coronavirusului SARS-CoV-2 şi care au fost obligaţi, potrivit legii, să îşi întrerupă total sau parţial activitatea economică şi care astfel vor beneficia de o reducere cu 50 % a impozitului pe clădiri şi a taxei pe clădiri şi tot cu 50 % a taxei de ocupare a domeniului public pe perioada stării de urgenţă şi de scutirea de la plata acestei taxe până la sfârşitul anului 2020, deoarece activitatea acestora este şi va fi serios afectată, să fie aprobate în Consiliul local.
Reprezentanţii PMP Lugoj din Consiliul local nu au sărit şi nici nu se vor arunca în braţele cuiva, ci vor negocia aprobarea unor proiecte care vin în sprijinul cetăţenilor şi se vor opune atunci când acestea contravin legii sau interesului general, fiindcă asta înseamnă până la urma politica, arta negocierii şi a compromisului. PMP Lugoj considera că, în cazul în care cineva a încălcat legea în privinţa acestor investiţii, indiferent că e vorba de primarul lugojului, de proiectant sau de constructor, de moşul, naşul său finul cuiva, ori de către cei care au recepţionat lucrarea, sau de oricine altcineva, aceştia să răspundă penal sau civil în faţa legii. Nu consilierii PMP au votat aprobarea pentru aprobarea privind realizarea acestei investiţii, nu consilierii PMP Lugoj au luat parte la execuţia lucrărilor şi nici nu au efectuat vreo plată către proiectant, constructor sau oricine altcineva. Votul pentru aceste lucrări a fost dat pe vremea USL-ului, iar hotărârile au fost adoptate în Consiliul local de consilierii acestei aliante toxice. Reprezentanţii PMP Lugoj nu au sărit niciodată în braţele cuiva, nici în braţul stâng şi nici în braţul drept, cum se întâmpla pe vremea USL-ului şi nici nu au participat vreodată la „jocurile de culise” care au avut loc în privinţa finanţării şi derulării acestei investiţii.
Pentru a nu exista îndoieli în privinţa implicării consilierilor PMP Lugoj în jocuri murdare, e bine că lugojenii să ştie că, în luna septembrie 2016, consilierul Liviu Brînduşoni a depus o adresă la Primăria Lugoj, prin care a solicitat clarificări pentru justificarea sistării execuţiei la obiectivul de investiţii Bazin acoperit – între care numărul, dată semnării, executantul şi termenul final de valabilitate pentru contractele de proiectare, execuţie, dirigenţie de şantier şi consultanta, situaţia lucrărilor executate şi nerecepţionate la acea dată, nivelul de plată al avansurilor la fiecare contract de execuţie în parte, documente justificative privind volumul lucrărilor executate şi recepţionate şi dacă acestea au acoperit valoarea avansurilor, notele de renunţare şi notele de comandă suplimentară pentru fiecare contract în parte, graficul verificărilor de etapa de execuţie cu verificator INSPECTORATUL DE STAT ÎN CONSTRUCŢII, pentru a verifica dacă a fost respectată legislaţia în vigoare. Tot consilierul local Liviu Brindusoni a sesizat Curtea de Conturi şi a cerut verificarea acestei investiţii, precum şi a celei de la Staţia de Epurare, Ştrand, balurile PSD finanţate din bani publici, la care participau cu drag, cot la cot şi cei din USL, ilegalităţile de la Meridian 22 şi Salprest, Casa de Cultură a Municipiului şi Şcoala de Artă, cele legate de Sărbătoarea Berii şi a altor acţiuni finanţate ilegal din bani publici, sesizând ulterior şi şi DNA-ul sau Poliţia Naţională, fără să ţină seama de cine s-ar face vinovat de comiterea acestor ilegalităţi, primar, cunoscuţi, moşi, naşi sau fini. Aşa au ajuns aceste investiţii cu probleme să fie în cunoscute în presa locală şi naţională şi la emisiunile „România, te iubesc” şi Cronica cârcotaşilor. Din păcate, cu toate sesizările făcute, nimeni nu a fost găsit vinovat până în prezent, ceea ce înseamnă, probabil, în opinia instituţiilor abilitate să facă lumină şi să stabilească vinovaţii, că nu s-a întâmplat nimic ilegal. Poate că pare greu de crezut, dar da, exista excepţii şi printre politicieni, fiindcă nu toţi se vând cuiva în funcţie de cum bate vântul, politicieni care au semnalat neregulile şi au refuzat jocul cu reguli strâmbe, iar consilierul Liviu Brînduşoni este unul dintre aceştia”, se menționează în comunicatul PMP Lugoj.