O nouă acțiune de ecologizare pe Insula Cotu Mic

Cea de-a treia acțiune de ecologizare a Insulei Cotu Mic, din Lugoj, va avea loc sâmbătă, 5 martie, de la ora 10.

Acțiunea se va desfășura în cadrul proiectelor ,,Lugojenii își îngrijesc insula” (implementat de Asociația Verde de Banat), “Punem insula pe hartă” (Grup Civic de Inițiativă Locală) și “Oameni pe Insulă” (Asociația Alternativei Sportive), finanţate prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Lugoj, un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

Insula Cotu Mic, situată între cele două brațe ale râului Timiș, va beneficia de un proces complex de transformare, readucând în viața comunității bucuria timpului petrecut împreună, în aer liber.

În perioada februarie – mai 2022, pe Insula Cotu Mic vor avea loc o serie de activități, care să valorifice armonios potențialul acestei oaze din inima orașului: ecologizare, refacerea spațiilor verzi, plantare de copaci, amenajarea unor alei și amplasare de mobilier urban.

Prima acțiune de ecologizare a avut loc în data de 25 februarie, cu implicarea a peste 150 de elevi de la Școala gimnazială Coșteiu și de la liceele lugojene ”Coriolan Brediceanu”, ”Iulia Hașdeu” și ”Valeriu Braniște”. Pentru că educația face mereu diferența, tinerii voluntari au beneficiat și de o lecție non-formală de implicare civică și gestionare a deșeurilor, desfășurată chiar la fața locului și susținută de cadre didactice dedicate. Copiii au învățat despre importanța implicării fiecăruia în protejarea mediului înconjurător, despre puterea faptelor bune pe care le putem face zilnic și au experimentat modalități concrete prin care să contribuie la construirea unui viitor verde și sustenabil.

Activitățile vor continuă în acest weekend, prin acțiuni de colectare a vegetației uscate precum și finalizarea operațiunilor de curățenie și înlăturare a deșeurilor.

“Acum, că o bună parte din deșeuri au fost strânse, putem trece la curățarea spațiilor de vegetație uscată. Pentru sâmbătă, 5 martie,  avem mare nevoie de drujbe și fierăstraie electrice. Astfel, facem apel la toţi lugojenii care vor să se implice și le pasă de acest oraș”, transmit organizatorii.

În perioada următoare, va fi pregătit terenul pentru plantarea copacilor, amenajarea aleilor și instalarea mobilierului urban.

Toți cei care doresc să participe la renașterea Insulei Cotu Mic sunt invitați să se alăture echipelor de voluntari și organizatorilor. Informații suplimentare se pot solicita la numerele de telefon 0728961929, 0759034915 sau prin e-mail verdedebanat@gmail.com.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.