O mână de ajutor întinsă refugiaților din Ucraina de Universitatea Politehnica Timișoara

Atunci când spectrul războiului își face apariția și oameni nevinovați suferă, toate celelalte probleme dispar. Universitatea Politehnica Timișoara se alătură cu sufletul ucrainenilor care luptă pentru libertatea lor, sperând la un final pașnic cât mai rapid al conflictului, care, fără doar și poate, ne-au schimbat prioritățile majorității dintre noi.

„Sunt convins că situația din ultimele zile din țara vecină vă este cunoscută. Generațiile noastre au avut norocul să nu cunoască astfel de conflicte în Europa între două state mai mari decât România. Am mai avut situații de conflict în Balcani în urmă cu mai bine de 20 de ani, dar parcă nu am simțit tensiunea de acum. Chiar dacă avem convingerea că acest conflict va rămâne departe de noi geografic, este de datoria noastră să întindem o mână către cei care au nevoie de ajutor”, a declarat rectorul UPT, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan.

Conducerea Universității Politehnica Timișoara i-a contactat pe studenții din Ucraina (români de pretutindeni) pentru a vedea dacă ei sau familiile lor au nevoie de ajutor. Deocamdată nu sunt probleme. Dar sunt mulți alții care au. Rectorul UPT, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, a anunțat că, în această fază, instituția pe care o conduce va pune la dispoziția autorităților 120 locuri de cazare în căminele proprii.

De asemenea, au fost demarate discuții cu conducerea Spitalului Militar Timișoara și se așteaptă detalii cu privire la o campanie de donare de sânge în zilele următoare.

Nu în ultimul rând, rectorul Politehnicii timișorene îi îndeamnă pe toți cei care pot ajuta într-un fel refugiații ucrainieni prin diverse donații (materiale neperisabile, obiecte vestimentare pentru copii, femei, materiale de igienă și/sau altele) să se adreseze centrelor de colectare a donațiilor anunțate oficial, care le transportă zilnic spre punctele unde este nevoie de acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.