O lugojeancă, membră în Orchestra Uniunii Europene

Printre muzicienii care au făcut parte din Orchestra Uniunii Europene, care a concertat, la Ateneu, la ceremonia prilejuită de preluarea de către România a președinției Uniunii Europene, s-a aflat și o lugojeancă: violoncelista Oana Unc.

Oana Unc este solistă a Orchestrei Naționale a Franței și împreună cu alți doi colegi a reprezentat această țară în Orchestra Uniunii Europene, formată din muzicieni proveniți din fiecare dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Oana Unc s-a născut la Lugoj, în 1974, unde a urmat cursurile Școlii de Muzică „Filaret Barbu”, apoi pe cele ale Liceului de Muzică „Ion Vidu”, din Timișoara, după care și-a continuat studiile la Academia de Muzică din București. A fost laureată a Festivalului Internațional „Primăvara muzicală pragheză” (ediția 1994) și a cântat în Orchestra Națională Radio (1994-1995), dar și în cadrul Orchestrei Internaționale a Națiunilor (Germania) și Orchestrei Internaționale a Italiei, în orchestra Conservatorului din Maastricht (Olanda), precum și în diverse formații de cameră.

Lugoj Expres O lugojeancă, membră în Orchestra Uniunii Europene violoncelista solistă Orchestra Uniunii Europene Oana Unc muzicieni lugojeancă Lugoj ceremonia

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.