O firmă de pompe funebre din Lugoj, implicată într-un dosar de dare de mită

Două persoane au fost reținute într-un dosar de dare și luare de mită instrumentat de procurorii și ofițerii DGA Caraș-Severin, în care este implicată și o firmă de pompe funebre din Lugoj.

Conform anchetatorilor, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița a fost constituită o rețea care favoriza firma de pompe funebre din Lugoj.

În acest caz, procurorii au dispus, prin ordonanță, reținerea unui asistent medical de la Secția de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, „pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată”, precum și a unei angajate a societății comerciale care are ca principal obiect de activitate serviciile funerare, „pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de dare și luare de mită în formă continuată”.

Procurorii au constatat 136 de situații în care asistentul medical ar fi primit de la reprezentanții firmei sume de bani cuprinse între 300 și 2.700 de lei.

„S-a reținut faptul că, în cursul anului 2018, inculpatul în calitatea sa de asistent medical al Secției de Anatomie Patologică, a primit de la reprezentanții societății comerciale, prin intermediul inculpatei, periodic, sume de bani cuprinse între 300 lei și 2700 lei, în legătură cu atribuțiile de serviciu, respectiv activități de restaurare a cadavrelor la care era obligat conform legii. Suma totală primită de inculpat în scopul arătat mai sus este de 40.800 lei. În cursul zilei de 01.11.2018, inculpațíi au fost rețínuí 24 ore, iar în cursul zilei de 02.11.2018 procurorul de caz va decide asupra propunerii de arestare preventivă”, au anunțat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.