Numărul cazurilor COVID-19, în creștere la Lugoj

Crește numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus – SARS-COV-2, la Lugoj.

În urma infectărilor de la Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” au început să apară cazuri și în rândul angajaților multinaționalelor din Lugoj, care au fost în contact cu personalul medical infectat.

Astfel, după ce în data de 3 aprilie a fost confirmat primul caz de infectare cu noul coronavirus în Divizia Lugoj a societății Autoliv România (soțul unei asistente medicale confirmate cu COVID-19, de la secția Pneumologie a spitalului lugojean), miercuri, 8 aprilie, a fost confirmată ca fiind infectată cu temutul virus și o femeie, angajată a fabricii de textile Cottontex (contact al unei asistente de la secția Pneumologie, care i-a administrat un tratament injectabil), dar și soțul acesteia, angajat al fabricii de obiecte ceramice Mondial, componentă a grupului Villeroy & Boch.

Reprezentanții celor trei societăți au anunțat că persoanele respective se aflau în izolare de mai multe zile, iar în cadrul halelor de producție unde acestea își desfășurau activitatea s-au luat toate măsurile necesare pentru a proteja angajații.

Până în prezent, în Lugoj au fost înregistrate 12 cazuri de infectare cu temutul virus SARS-COV-2: doi pacienți (din care unul a murit) și șapte cadre medicale (un medic și șase asistente)de la Spitalul Municipal Lugoj, precum și cei trei angajați de la Autoliv, Cottontex și Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.