Nu se mai ridică gunoiul în Zona 4 – Făget. Președintele CJT, Călin Dobra, a cerut rezilierea contractului cu firma care ar trebui să adune deșeurile

Problema gunoiului în Zona 4 – Făget este departe de a se încheia. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a trimis o adresă unităților administrativ teritoriale din zona Făgetului, prin care anunțăoperatorul centrelor de transfer Polaris M Holding a sistat preluarea deșeurilor  colectate de operatorul zonal Brai-Cata SRL.

„În urma monitorizărilor efectuate de către consilierii aparatului tenic al ADID Timiș, precum și a adresei de înștiințare Nr. 43/08.03.2019, transmisă de operatorul centrelor de colectare Polaris M Holding, vă informăm că, începând cu data de 08.03.2019, operatorul Polaris M Holding a sistat preluarea deșeurilor municipale colectate de operatorul Brai-Cata SRL de pe Zona 4 – Făget, din cauza unui blocaj financiar existent între cei doi operatori. De asemenea, vă comunicăm faptul că această sistare a preluării deșeurilor de către Polaris M Holding pune operatorul Brai-Cata SRL în imposibilitatea de a mai colecta deșeuri municipale de pe Zona 4 – Făget”, se menționează în adresa  semnată de directorului executiv al ADID Timiș, Romeo Petru Ursu.

Probleme cu gunoiul sunt și în zonele Deta și Jimbolia, unde colectarea deșeurilor este tot în sarcina operatorului Brai-Cata SRL.

Această situație, a determinat Consiliul Județean Timiș, ca parte a Asociației pentru Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, să solicite tuturor celor implicați în activitatea de colectare a gunoaielor din zonele Jimbolia, Deta și Făget să își respecte angajamentele față de populație. Totodată, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, le-a cerut consiliilor locale din zonele afectate să rezilieze contractul cu operatorul Brai-Cata SRL, care ar trebui să adune gunoiul dar nu își respectă angajamentul.

“Serviciile de colectare a gunoaielor funcționează în cele trei zone defectuos de ceva vreme, lucru inacceptabil pentru noi și deja de nesuportat pentru populație. De aceea, solicit tuturor consiliilor locale să pună în aplicare decizia ADI de reziliere a contractelor cu SC Brai Cata SRL, care colectează deșeurile de la populație din 2017, pentru că serviciile oferite nu mai respectă angajamentele luate la data semnării contractului, în urma desfășurării unei licitații publice. Populația nu are nicio vină că societatea și-a asumat angajamente nesustenabile, iar primăriile trebuie să înțelegă la rândul lor că trebuie să se solidarizeze și să ia măsuri de urgență pentru a ieși din acest impas. La rândul său, societatea care operează stațiile de transfer nu se poate deroga de responsabilitate și să refuze să mai primească deșeurile în stații deoarece are obligație contractuală de a asigura exploatarea în regim de continuitate și permanență a activității serviciului. Atrag atenția tuturor celor implicați că cetățenii județului au ajuns la capătul răbdării și baricadarea în spatele unor hârtii și chichițe avocățești nu îi va scăpa de furia oamenilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Pentru rezilierea unui contract cu un operator, decizia trebuie luată în Adunarea Generală a ADID Timiș, după care aprobată în toate consiliile locale din zona respectivă.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.