Noi restricții! Circulația permisă până la ora 20, magazinele închise la ora 18

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea unor noi măsuri restrictive, în funcție de rata de infectare, care vor intra în vigoare în România pentru combaterea pandemiei.
În localitățile în care rata de infectare depășește 4/1000 de locuitori:
  • deplasarea în afara locuinței este permisă în weekend (vineri, sâmbătă și duminică) doar până la ora 20:00;
  • magazinele vor fi deschise doar până la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică;
  • Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness,
  • Aplicabilitatea măsurilor încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

În localitățile în care rata de infectare depășește 7,5/1000 de locuitori:

  • restricția de circulație după ora 20:00 se aplică pe întreg parcursul săptămânii;
  • magazinele vor fi deschise doar până la ora 18.00 pe întreaga durată a săptămânii (în intervalul orar 18:00-05:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu);
  • Aplicabilitatea măsurilor încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută pentru localitățile cu rata de infectare peste  4 la mia de locuitori.
  • Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, până când rata scade sub 3,5/1000 de locuitori);  măsura nu se aplică sportivilor de performanță.

De asemenea, autoritățile au decis ca, în perioada 3-4 aprilie, respectiv 1-2 mai, în intervalul orar 20:00-02:00, să se permită circulația persoanelor în afara locuinței pentru participarea la slujbele religioase din noaptea Învierii, cu ocazia Paștelui Catolic și a celui Ortodox, iar pentru sărbătoarea Pesah, în 27 şi 28 martie, să fie permisă deplasarea persoanelor în intervalul orar 18.00-22.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.