Noi premii pentru elevii olimpici de la Liceul „Coriolan Brediceanu” și încă o calificare la etapa națională

Elevii Liceului Teoretic “Coriolan Brediceanu” din Lugoj au obținut noi premii și mențiuni la faza județeană a olimpiadelor școlare, precum și încă o calificare la etapa națională.

La etapa judeţeană a Olimpiadei de Fizică, desfășurată în data de 19 martie 2022,  la Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara, Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” a fost reprezentat la nivelul claselor IX – XII de elevii: Croitoru Andrei, Pop Angelo, Magu Emanuel, Micşa Denis, Danciu Alexandru. Toţi au obţinut rezultate deosebite.

Premii au obținut:

  • Croitoru Andrei (clasa a IX-a B) – Premiul I şi calificare la etapa naţională;
  • Danciu Alexandru (clasa a XII-a B) – Premiul I.

Elevii au fost pregătiţi de prof. Boldea Lucia şi prof. Ioncica Gheorghe.

Tot sâmbătă, 19 martie 2022, la Școala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu” din Timișoara, s-a desfășurat faza județeană a Olimpiadei de Biologie, unde au participat 4 elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” Lugoj.

Dintre aceștia, 3 au obținut rezultate notabile:

  • Chiș Fabiana Sorina (clasa a XI-a C) a obținut al doilea punctaj la nivel județean, și a fost recompensată cu Premiul al III-lea;
  • Croitoru Andrei (clasa a IX-a B), care a participant în aceeaşi zi și la Olimpiada județeană de fizică, a obținut mențiunea I.
  • Cornean Ionuț (clasa a X-a C) a obținut mențiunea a II-a.

Elevii au fost pregătiți de prof. Daniela Mariana Popovici.

Trebuie menționat și faptul că elevul Andrei Croitoru a fost recent laureat și cu premiul I la Concursul Național „Zircon”, desfășurat online în data de 5 martie 2022, pe baza rezultatelor obținute la probele de fizică și biologie. La acest concurs au fost înscriși 5828 de elevi din toată țara, cea de-a doua ediție a concursului de chimie, fizică și biologie fiind inițiată și organizată de Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” și de Societatea Profesorilor de Științe din Iași.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.