Noi majorări! Tariful pentru serviciile de canalizare-epurare a crescut cu 11,77%

Începând din această lună, lugojenii plătesc mai mult pentru serviciile de canalizare-epurare.

În ultima ședință, Consiliul Local Lugoj a aprobat (cu 13 voturi pentru și 3 voturi împotrivă – consilierii PSD) majorarea tarifului pentru serviciile de canalizare-epurare, practicate de societatea „Meridian 22” SA, aflată în insolvență.

Astfel, începând cu data de 1 iulie 2022, prețul practicat de societatea „Meridian 22” pentru serviciile de canalizare-epurare este de 1,88 lei/mc, fără TVA.

„Ajustarea prețului este vitală pentru ca societatea să se poată redresa economic, fiind o sursă de venit ce va putea fundamenta planul de reorganizare ce urmează a fi propus aprobării creditorilor societății. cheltuielile variabile ale societății au crescut în prezent față de data ultimei avizări de ajustare a tarifului (iulie 2021) de la 0,3838 lei/mc la 0,53 lei/mc, ceea ce înseamnă o creștere de cheltuieli variabile de circa 38%, peste nivelul inflației ce este de 11,77%. creșterea cheltuielilor se datorează preponderat majorării prețului pentru energia electrică, cât și datorită creșterii consumului de energie electrică, rezultat în urma punerii în funcțiune a treptei mecanice la Stația de Epurare din localitatea Jabăr”, a menționat Acvilian Daniel Belințan, administratorul special al societății „Meridian 22” SA, în solicitarea de majorare a tarifului pentru serviciile de canalizare-epurare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.