Noi dispute în Consiliul Local Lugoj: „Cheia Orașului” sau titlul de „Cetățean de Onoare” pentru Paul Gräfendorf

Consilierii lugojeni ai PSD vin cu o contraofertă la propunerea făcută de consilierii Liviu Brândușoni (independent), Marius Martinescu (independent), Ioan Ambruș (PNL), Mihai Agache (PNL), Bogdan Blidariu (PNL), Mihai Anghel (PNL), Fedor Mașniță (PMP) și Cristian Cornean (PMP), care au inițiat – la sfârșitul anului trecut – un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetățean de Onoare al municipiului Lugoj” lui Paul Gräfendorf, un rotarian din Mühlhausen (Germania).

Acum, două reprezentante ale PSD în Consiliul Local Lugoj, Gerlinde Opriș și Doris Bondoc, au inițiat un proiect de hotărâre privind acordarea disticției „Cheia Orașului” lui Paul Gräfendorf.

Conform expunerii de motive, cele două reprezentante ale PSD consideră că „titlul de <Cetățean de Onoare> se acordă doar persoanelor născute în Lugoj și domnului Paul Gräfendorf, fiind cetățean german, îi putem recunoaște meritele pe care le are ajutând orașul nostru prin această distincție <Cheia Orașului>”.

Paul Gräfendorf s-a remarcat în ultimii 23 de ani prin numeroase acțiuni și proiecte umanitare dedicate municipiului de pe malurile Timișului, dar și altor localități bănățene. Numai în anul 2016, prin strădania lui Paul Gräfendorf și a rotarienilor lugojeni, la spitalul din Lugoj au fost aduse 250 de paturi și aparatură medicală în valoare de circa 900.000 de euro.

Primăria Lugoj a anunțat că persoanele interesate pot depune în scris propuneri, sugestii sau reclamații cu privire la proiectul de hotărâre inițiat de către Gerlinde Opriș și Doris Bondoc până în data de 2 februarie, ora 12, la Biroul relații cu publicul din cadrul primăriei (camera 7, parter).

(Sursa: ziuadevest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.