Noi dezvăluiri ale consilierilor lugojeni independenți: ilegalități (și) la Școala de Arte Lugoj

După ce au prezentat ilegalitățile de la Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, instituție care a finanțat din bani publici balurile organizate de PSD, prin plata formațiilor care au cântat la aceste manifestări de partid, consilierii lugojeni independenți Marius Martinescu și Liviu Brândușoni au dezvăluit noi nereguli făcute într-o altă instituție de cultură din subordinea Consiliului Local Lugoj: Școala de Arte.

Consilierul Liviu Brândușoni a anunțat că, până la sfârșitul anului trecut, instituția încasa bani de la cei aproximativ 200 de cursanți pe care îi are anual folosind „o ștampilă falsă”, cu înscrisul „Ministerul Culturii – Școala de Arte Lugoj”, iar diplomele eliberate cursanților, care poartă aceeași ștampilă, nu au nicio valoare.

„La Școala de Arte Lugoj există o multitudine de ilegalități, despre care domnul primar are cunoștință, dar despre care evită să discute. Chitanțele eliberate de Școala de Arte Lugoj în 2016 pentru cei aproximativ 200 de cursanți, reprezentând taxe de înscriere sau școlarizare, în sume de aproxamativ 400 de lei/an, poartă o ștampilă a Ministerului Culturii și a Școlii de Arte Lugoj, însă în urmă cu vreo 15 ani școlile de artă au fost trecute în subordinea consiliilor locale, deci nu mai aparțin de Ministerul Culturii. Mai mult decât atât, există și diplome eliberate de Școala de Arte Lugoj care poartă aceeași ștampilă, iar în momentul  de față aceste diplome nu sunt recunoscute. Sunt convins că toate aceste ilegalități sunt cunoscute de domnul primar, însă mi se pare foarte grav să afirmi, în calitate de primar, că activitatea desfășurată la Școala de Arte este ilegală și chitanțele nu au nicio valoare”, a spus Liviu Brândușoni.

În încercarea de a intra în legalitate, instituția a schimbat ștampila la sfârșitul anului trecut, în cursul lunii octombrie,care acum are înscrisul „Primăria Municipiului – Consliliul Local –  Școala de Arte Lugoj”.

Liviu Brândușoni s-a referit și la anunțul făcut de primarul Francisc Boldea privind intenția de modificare a denumirii instituției.

„Acum, din câte înțeleg eu, domnul primar încearcă să schimbe titulatura acestei scoli doar pentru că în momentul de față există o serie de contracte în vigoare, care nu au fost încheiate legal, iar prin schimbarea titulaturii se încearcă să se încheie noi contracte, dar probabil nu cu toți cei care au acum contracte, încercând astfel să se acopere o serie de ilegalități”, a mai spus Liviu Brândușoni.

Îngrijorați de situația Școlii de Arte sunt și profesorii care își desfășoară activitatea în această instituție, „angajați” cu „contracte de prestări de servicii”, care, vineri, au avut și o întrevedere cu primarul Francisc Boldea, precum și cu directorul interimar al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, Tudor Trăilă, care, așa cum a afirmat, a fost „numit doar cu semnătură, ca să se poată derula, în Trezorerie, activitatea financiar-contabilă” (!? – n.a.), și cu contabila Școlii de Arte.

„Am fost la domnul primar, care ne-a spus că noi nu existăm ca profesori la Școala de Arte, că nu avem contracte și că toți banii îi încasăm ilegal și îi băgăm în buzunar, fiindcă instituția nu taie nicio chitanță. I-am arătat chitanțele și ne-a spus că sunt ilegale”,  a declarat Flavia Rosana Căpraru, profesor la Școala de Arte Lugoj.

Tudor Trăilă le-a spus profesorilor și părinților cursanților prezenți la întâlnire că la sfârșitul anului trecut a fost schimbată ștampila și că „Școala de Arte funcționează legal”, admițând însă că „diplomele eliberate nu sunt recunoscute pentru că instituția nu este acreditată”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.