Noaptea Muzeelor, la Lugoj: muzică, dans, momente teatrale și vernisarea unei expoziții temporare

Tradiționalul eveniment „Noaptea Muzeelor” va fi marcat și în acest an, la Muzeul de Istorie, Etnografie şi Artă Plastică din Lugoj, printr-o serie de evenimente care vor avea loc sâmbătă, 12 iunie, între orele 19 și 24.

Manifestarea va fi deschisă de un recital de vioară, susținut de către elevii Scolii de Arte Frumoase Filaret Barbu din Lugoj, după care va fi vernisată expoziția temporară “Aspecte ale culturilor neolitice si eneolitice din estul Banatului”.

„Obiectivul acestei expozitii este de a face cunoscută publicului lugojean bogația culturilor neolitice de pe teritoriul Banatului. În cadrul expoziției vizitatorul va putea admira crâmpee din modul de viață al unei populații care a trăit în urmă cu 6000– 5000 de ani în această zonă. Expresie a puternicelor capacități creatoare a comunitatilor umane ce au locuit pe actualul teritoriu al Banatului, aceste piese se constituie într-un argument trainic al necesitații si utilitații cunoasterii valorilor de patrimoniu pe care le detine muzeul lugojean. Culturile neolitice de pe teritoriul Romaniei și, într-un sens mai larg din sud-estul Europei, merită o atenție deosebită din partea cercetătorilor, dar și a publicului larg, deoarece reprezintă începuturile neoliticului european și stau la baza civilizației Europei actuale”, spune arhg. dr. Răzvan Pinca. 

În cadrul evenimentului vor mai avea loc momente teatrale de muzică, dans și poezie, dar și vizite libere ale muzeului.

Evenimente sunt organizate de Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj  împreună cu Primăria Municipiului Lugoj și în colaborare cu Școala de Arte Frumoase ,,Filaret Barbu”, Asociația Fusion of Arts și Infinity Arts Studio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.