Muzeul din Lugoj, promovat în mediul virtual, în Noaptea Muzeelor

Cea de-a șaisprezecea ediție a Nopții Europene a Muzeelor, ce trebuia să se desfășoare, ca de obicei, în luna mai a acestui an, a fost reprogramată de organizatorul european pe 14 noiembrie din cauza contextului pandemic pe care îl traversăm.

Pentru că siguranța vizitatorilor este cea mai importantă, multe muzee și spații culturale abordează acest eveniment în mediul virtual, propunând  publicului  activități pe rețelele sociale.

Muzeul din Lugoj se înscrie în acest concept, prin realizarea unui proiect digital, în colaborare cu  elevii Liceului  Teoretic “Iulia Hașdeu”, coordonați  de prof. Ibolya Șipoș.

„Făcând apel la creativitatea elevilor, i-am încurajat să exploreze, în mod activ, colecţiile muzeale de istorie locală și etnografie. Ei au creat un film de prezentare, ce va fi publicat pe pagina de facebook a instituției noastre, referitor la obiectele, personalitățile lugojene și evenimentele istorice care i-au impresionat cel mai mult. Așadar, manifestările din acest an prilejuite de  Noaptea Muzeelor se desfășoară  în mediul online – o reflectare a schimbărilor interesului public pentru consumul cultural în binecunoscuta manieră clasică, o modificare tributară circumstanțelor  pe care le trăim. În ideea fidelizării  publicului nostru și în mediul online, o importantă preocupare a muzeului lugojean reprezintă adaptarea la  noile realități ale  comportamentului cultural”, ne-a declarat Daciana Vuia, directorul Muzeului de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.