Municipalitatea lugojeană nu cumpără clădirea fostei Prefecturi. Decizia, luată de consilierii PSD-ALDE, la propunerea primarului Boldea

Primarul Francisc Boldea le-a cerut consilierilor lugojeni, în ultima ședință, să nu voteze ca Primăria Lugoj să își exercite dreptul de preemțiune privind cumpărarea imobilului fostei Prefecturi, din centrul municipiului Lugoj, clădire în care a funcționat, în perioada 1927-1948, Prefectura județului Severin.

Imobilul este inclus în Ansamblul urban „Piața IC Drăgan”, care este cuprins în lista monumentelor istorice.

Clădirea a fost vândută de către municipalitateea lugojeană în anul 2006, conform hotărârii Consiliului Local nr.171/28 iulie 2006, societății Bedi Agri SRL, care a renovat clădirea, iar acum vrea să o vândă cu 3.000.000 de euro, Primăria Lugoj având drept de preemțiune.

„Propunerea mea este să nu ne exprimăm dreptul de preemțiune, întrucât nu e legal ca Primăria municipiului Lugoj să vândă un imobil cu 870.000 de euro și apoi să-l cumpere cu trei milioane de euro. Niciodată nu voi semna acest lucru! A mai fost şi un precedent, cu un primar din Baia Mare care a păţit-o rău de tot pentru că a cumpărat un imobil de trei ori mai scump după ce tot primăria l-a vândut. Eu nu o să semnez aşa ceva! Și în Lugoj avem spații suficiente! Nu se pune problema să nu avem spații suficiente! Dacă se făcea regiunea, atunci cumpăra guvernul clădirea (pentru a fi sediu administrativ regional – n.r.) și ne exprimam dreptul de preemțiune. în plus, clădirea mai are și un apendice și e legată de o bancă printr-o ipotecă cu 1.500.000 de euro. Eu vă rog să nu ne exprimăm dreptul de preemțiune, pentru că e o sumă enormă. Și clădirea tot în oraș rămâne!”, a spus primarul Francisc Boldea, în ședința Consiliului Local.

Consilierii PSD-ALDE, care sunt majoritari în Consiliul Local Lugoj, au ținut cont de solicitarea primarul Francisc Boldea și au votat ca municipalitatea să nu își exercite dreptul de preemțiune pentru achiziționarea imobilului.

În cadrul ședinței, consilierul liberal Bogdan Blidariu a propus ca Primăria Lugoj să își exercite dreptul de preemțiune și să comande un raport de evaluare a valorii actuale de piață a cladirii și a unei expertize tehnice, în vederea unei negocieri cu proprietarii imobilului. Amendamentul liberalilor  însă nu a trecut la vot, astfel că hotărârea finală a fost luată conform dorinței primarului Francisc Boldea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.