Mobilizare! O parte din rezerviștii din Timiș, chemați la pregătire în unitățile militare

În perioada 24-28 aprilie 2023, în județul Timiș se desfășoară un Exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației pentru apărare – MOBEX TM-CS-23, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

După cum a anunțat Instituția Prefectului Județul Timiș, exercițiul de mobilizare se desfășoară în conformitate cu prevederile art. 23 alin (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Pe timpul exercițiului, o parte dintre rezerviștii cu domiciliul în județul Timiș, cuprinși în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unitățile militare în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Exercițiile de acest tip se planifică și se organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării în anul premergător desfășurării acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.