Mizeria din Lugoj, în atenția Gărzii de Mediu

Lugojenii sunt nemulțumiți de modul în care acționează noul operator zonal de salubritate, toate cartierele municipiului fiind pline de mormane de gunoi și tomberoane cu deșeuri neridicate.

În urma reclamațiilor primite de la cetățeni privind situația salubrizării în municipiul Lugoj, consilierul lugojean Fedor Mașniță a anunțat că a sesizat Garda de Mediu.

„În calitate de consilier local și în urma reclamațiilor zilnice ale cetățenilor din Lugoj, am făcut o sesizare la Garda de Mediu pentru situația dezastruoasă în care se afla municipiul Lugoj, referitor la colectarea deșeurilor menajere, a deșeurilor reciclabile sau a celor reziduale!”, a anunțat Fedor Mașniță.

În sesizarea făcută, consilierul lugojean Fedor Mașniță reclamă faptul că, în municipiu, colectarea deșeurilor este deficitară, iar noul operator de salubritate, Retim Ecologic Service SA, nu respectă prevederile contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciilor de colectare-transport a deșeurilor și prevederile din Legea nr. 101/2006, privind serviciul de salubrizare al localităților.

„Sunt peste 40 de puncte conflictuale în care colectarea deșeurilor este necorespunzătoare. Sunt mărturie reclamațiile zilnice ale populației. Consider că nu se respectă prevederile din contract și prevederile din Legea nr. 101/2006, privind serviciul de salubrizare a localităților. De asemenea, în municipiul Lugoj, sunt peste 30 de zone clandestine, în care se depozitează diferite categorii de deșeuri. Zonele unde se identifică aceste situații sunt cartierul ITL, cartierul Herendești-Bocșei, zona limitrofă căii ferate care traversează orașul, zona podului CFR, în cartierul Cotu Mic, malurile râului Timiș, spre Tapia, în capătul străzii Casian Munteanu, malurile Cernabora. Aici, în aplicarea Legii nr. 101/2006, art. 26, alin. 3, responsabilitatea este a autorităților publice locale”, susține Fedor Mașniță în sesizarea adresată Gărzii de Mediu.

La Lugoj, problemele au apărut de când s-a schimbat operatorul de salubritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.