Mitropolitul Ioan al Banatului, în mijlocul credincioșilor din Lugoj (FOTO)

Și anul acesta, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, ÎPS Ioan Selejan, arhiepiscopul Timişoarei şi mitropolitul Banatului, a fost prezent în mijlocul credincioşilor lugojeni, pentru a participa la hramul Bisericii Protopopiale.

Chiriarhul Banatului a fost întâmpinat în mod tradițional, la intrarea în Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, de P.On. Ioan Cerbu, protopopul ortodox român al Lugojului, împreună cu slujitorii sfântului locaş şi o mulţime de credincioşi.

ÎPS Ioan a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi și diaconi condus de pr. Ionel Popescu, vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei. La serviciul divin au participat numeroși credincioși din parohie, oficialitățile locale, în frunte cu primarul Francisc Boldea și președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, reprezentanți ai celorlalte culte și confesiuni din Lugoj, membrii delegațiilor oficiale ale orașelor din străinătate prezente la Ruga lugojeană, numeroși invitați.

După slujbă, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, transmițând și o invitație celor prezenți: „Să ctitorim, aici, la Lugoj, o cetate a păcii”, iar preotul paroh Ioan Cerbu a adus mulțumiri Mitropolitului Banatului pentru bucuria făcută credincioșilor parohiei prin prezența la hramul bisericii, dar și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei sărbători.

Conform tradiției, manifestarea s-a încheiat cu înconjurul bisericii, cu prapurii și steagul Corporației Meseriașilor în frunte, purtat – şi în acest an – de către Alexandru Jilac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.