Mitropolitul Banatului va oficia Sfânta Liturghie arhierească în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj

Biserică Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj își sărbătorește hramul, luni, 15 august, de praznicul Adormirii Maicii Domnului.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, se va afla, la fel ca în alți ani, în mijlocul credincioșilor din Lugoj.

Programul liturgic cu ocazia hramului va debuta duminică, 14 august, cu Vecernia cu Litie (la ora 17) și slujba Prohodului Maicii Domnului, urmată de procesiunea ocolirii sfântului lăcaș (orele 18-20).

Luni, 15 august, la ora 7:30 va avea loc Utrenia, iar la ora 9, Mitropolitul Banatului va fi întâmpinat, în mod tradițional, de către soborul de preoți și credincioșii parohiei.

Sfânta Liturghie arhierească va fi oficiată, începând cu ora 9,30, iar la ora 12 va avea  loc, conform tradiției, înconjurarea lăcașului de cult, cu steagurile fostelor bresle de meseriași în frunte.

Seara, la ora 17:30, va avea loc Vecernia, iar la ora 18 va începe tradiționala Rugă lugojeană, în Piața Victoriei, din apropierea lăcașului de cult.

Biserica Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj este un impresionant monument al artei gotice de secol XVIII, fiind zidită în perioada 1759-1766.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.