Mitropolitul Banatului, la hramul Bisericii monument-istoric „Adormirea Maicii Domnului” din centrul Lugojului

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, se va afla și în acest an, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, în mijlocul credincioșilor din Lugoj, pentru a participa la hramul  Bisericii monument-istoric „Adormirea Maicii Domnului”. 

Chiriarhul Banatului va fi întâmpinat duminică, 15 august, la ora 9, în mod tradițional de către slujitorii și credincioșii parohiei, în frunte cu P.On. Ionuț Furdean, protopopul ortodox român al Lugojului.

Sfanta Liturghie arhierească va fi oficiată, începând cu ora 9,30, iar la ora 12 va avea  loc, conform tradiției, înconjurarea lăcașului de cult, cu steagurile fostelor bresle de meseriași în frunte.

Biserica Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj este un impresionant monument al artei gotice de secol XVIII. Aceasta a fost zidită în perioada 1759-1766, fiind ctitorită de obercneazul Gavriil Gureanu (al cărui portret se află pictat pe peretele estic al naosului) și târnosită de episcopul Ioan Georgeevici (în anul 1766), iar de atunci şi până astăzi mii de credincioşi au luat parte la slujbele religioase oficiate în acest măreţ lăcaş de cult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.