Mitropolitul Banatului, la hramul Bisericii „Învierea Domnului”

Înaltpreasfințitul Ioan, mitropolitul Banatului, s-a aflat, din nou, în mijlocul credincioșilor din Lugoj.

Chiriarhul Banatului a participat, în  a doua zi de Sfintele Paști, la hramul Bisericii ”Învierea Domnului”, fiind întâmpinat, la orele dimineții, de soborul slujitor, format din preotul Marius Sfercoci, inspector eparhial, preotul protopop și slujitor al bisericii Ionuț Furdean, preotul paroh Nicolae Ciucure, preotul pensionar Mihai Sidei, ctitorul bisericii, respectiv diaconii Daniel Andriescu și Laurențiu Radu.

În cadrul Sfintei Liturghii, credincioși de toate vârstele s-au împărtășit cu Sfântul Trup și Sfântul Sânge al Domnului Iisus Hristos. Răspunsurile liturgice au fost date de către corul Ligii Tinerilor Ortodocși din Lugoj, condus de prof. Alina Bogoevici.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a binecuvântat amplele lucrări de renovare efectuate la demisolul bisericii parohiale, care adăpostește paraclisul cu hramul ”Sf. Arh. Mihail și Gavriil”.

Construcția bisericii cu hramul ”Învierea Domnului”, din Lugoj a început în anul 1993, sub păstorirea preotului paroh Mihai Sidei și a preotului coslujitor Marinel Dincă, trecut la Domnul, în anul 2006.

Încununarea eforturilor conjugate ale credincioșilor și autorităților locale și județene s-a desăvârșit prin târnosirea bisericii de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la data de 5 iulie 2009, alături de vrednicul de pomenire Mitropolitul Nicolae al Banatului și de ierarhii de atunci din cuprinsul mitropoliei.

 

(Foto: Mitropolia Banatului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.