Mitropolitul Banatului, la hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj

Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj își va sărbători luni, 15 august, hramul. La acest eveniment va participa și ÎPS Ioan Selejan, arhiepiscopul Timişoarei şi mitropolitul Banatului.

Întâistătătorul Bisericii din Banat va fi întâmpinat, la ora 9, în mod tradițional de către slujitorii și credincioșii parohiei, în frunte cu P.On. Ioan Cerbu, protopopul ortodox român al Lugojului. Sfânta Liturghie arhierească va fi oficiată, începând cu ora 9,30, iar la ora 12 va avea  loc, conform tradiției, înconjurarea lăcașului de cult, cu steagurile fostelor bresle de meseriași în frunte.

La ceremonia religioasă vor participa și oficialitățile locale, împreună cu delegațiile oficiale prezente la Ruga lugojeană. Biserica Parohiei “Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj este un impresionant monument al artei gotice de secol XVIII. Aceasta a fost zidită în perioada 1759-1766, fiind ctitorită de obercneazul Gavriil Gureanu (al cărui portret se află pictat pe peretele estic al naosului) și târnosită de episcopul Ioan Georgeevici (în anul 1766), iar de atunci şi până astăzi mii de credincioşi participă la slujbele religioase oficiate în acest măreţ lăcaş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.