Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, promite sprijin pentru reînființarea Liceului Agricol

Fostul Liceu Agricol din Lugoj poate fi reînființat dacă se dorește și există solicitări, având în acest sens sprijinul Ministerului Agriculturii.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Adrian Oros, care a fost prezent joi seara la Lugoj  (este cea de-a doua vizită a unui ministru din Cabinetul Orban la Lugoj, după ce a ministrului Marcel Vela), ocazie cu care a fost și la fostul Liceu Agricol, desființat în anul 2012 după ce a fost supus unor ample lucrări de reabilitare, fiind apoi lăsat în paragină.

„Acolo unde liceele doresc și își caută parteneriate cu fermierii venim și noi cu sprijin. Dar, așa, numai să pornim niște licee care nici ele nu își doresc, nu are logică. În această zonă, cu siguranță, înființarea unui liceu agricol ar fi oportună, pentru că, din discuțiile avute cu fermierii, toți acuză aceeași problemă: lipsa forței de muncă și a personalului calificat. Nu sunt oameni, tehnicieni, mecanizatori, care să facă treabă. Și, atunci, ar fi cu siguranță oportună înființarea unui astfel de liceu. Dacă se dorește și există solicitări, aveți tot sprijinul ministerului, pentru că noi chiar vrem să încurajăm învățământul dual”, a declarat Adrian Oros, ministrul Agriculturii.

La Lugoj, ministrul Adrian Oros a mai avut întâlniri, la restaurantul J’Adore, cu fermierii și reprezentanții asociațiilor agricole din estul județului Timiș, dar și cu mai mulți primari din zonă, discuțiile fiind axate pe problemele din agricultură, dar și pe cele din administrațiile locale, cu precădere pe modalitatea de gestionare a fondurilor europene (cei mai mulți dintre participnți fiind interesați de finanțările disponibile după 2020) și pe importanța finanțării investițiilor de utilitate publică din mediul rural pentru asigurarea creșterii calității vieții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.