Mesaje mobilizatoare și mult entuziasm la lansarea candidaților PNL de la Lugoj

Liberalii din Timiș și-au lansat, oficial, candidații la alegerile parlamentare din 11 decembrie și la Lugoj. Evenimentul a avut loc, sâmbătă după-amiază, în sala Teatrului Municipal „Traian Grăzăvescu” și s-a desfășurat într-o atmosferă entuziasmantă, sub sloganul „România înainte, cu Banatul în frunte”, maestru de ceremonie fiind deputatul Alin Popoviciu.

Prezentă la eveniment a fost și Alina Gorghiu, președinta Partidului Național Liberal și candidată pentru un mandat de senator în Timiș, care, în discursul său, a ținut să dezmintă informațiile cum că ar exista o ruptură între PNL și premierul Dacian Cioloș.

„Vreau să clarific, de aici, de la Lugoj și să audă o Românie întreagă, că nu există nicio ruptură între PNL și Dacian Cioloș. Avem un parteneriat corect, care a pornit de la premisa că noi, cei de la PNL, suntem capabili să recunoaștem în fața românilor că au fost momente în care am greșit, că au fost și momente în care am dezamăgit. Însă știm un lucru: suntem singurul partid care avem bună credință și singurul partid care știe cum se guvernează o Românie care vrea să fie civilizată. Pornind de la această premisă, vreau să mai spun că nu există nicio ruptură între noi și noi. Singura ruptură pe care trebuie să o vedem cu ochiul liber – și sper să o vadă toți românii, în 11 decembrie – este cea dintre PSD și societatea românească. Este singura ruptură flagrantă între ideea de bunăstare pe care încercăm să o promovăm prin proiecte concrete și o Românie a oamenilor săraci, pe care o promovează PSD-ul. Noi trebuie să le spunem oamenilor nu ce vor să audă, ci ce putem noi să facem. Avem nevoie de un mediu de afaceri sănătos, de o povară fiscală redusă, avem nevoie să punem, pe primul loc, cetăţeanul în centrul atenţiei noastre. Avem obligaţia să dăm o lege a salarizării care să ofere oamenilor salarii decente. Şi în sistem privat şi în sistem public va trebui să se ajungă la un salariu mediu, încât oamenii să aibă prespectiva viitorului”, a declarat Alina Gorghiu, care a primit la Lugoj „cel mai frumos trandafir albastru – liberal”.

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, a avut un discurs mobilizator și i-a îndemnat pe liberalii prezenți la eveniment să își convingă cunoscuții să înțeleagă importanța acestor alegeri, pentru că „nu e normal ca Teleormanul și județele care se mândresc cu zeci de mii de asistați social să impună politica din Țara românească”, având și cuvinte de apreciere la adresa lugojeanului Claudiu Buciu, noul președinte al organizației PNL din municipiul de pe malurile Timișului și candidat, pe un loc eligibil, pentru un mandat de senator, care, „la alegerile locale, a obținut pe cont propriu aproape 30% din voturi”.

În cadrul evenimentului, au mai luat cuvântul: Marcel Vela – președintele PNL Caraș-Severin, Ioan Popa – primarul liberal al municipiului Reșița, Luminița Wallner Bărbulescu – președintele organizației de seniori a PNL Lugoj, membru PNL din ianuarie 1990, precum și trei dintre candidații PNL Timiș la alegerile parlamentare – senatorul Ben Oni Ardelean, Pavel Popescu și lugojeanul Claudiu Buciu, cel care a declarat că, din viitoarea postură de senator, va sprijini Lugojul indiferent de culoarea politică a primarului.

În acest context, Buciu a afirmat că o să-l ajute pe primarul PSD al Lugojului, Francisc Boldea, să deblocheze și să finalizeze toate investițiile majore din municipiu, începute în urmă cu mai mulți ani și neterminate: ștrandul municipal, bazinul acoperit, grădinița din cartierul Balta Lată, stația de epurare și blocurile MapN.

“Voi sprijini Lugojul, chiar dacă este condus de un primar PSD, pentru că datoria mea este faţă de lugojeni. (…) Eu îl voi ajuta pe Boldea să deblocheze și să finalizeze toate investițiile începute în urmă cu mai mulți ani și neterminate: ștrandul municipal, bazinul acoperit, grădinița din cartierul Balta Lată, stația de epurare și blocurile MapN. Trebuie ajutat pentru lugojeni, pentru că lugojenii nu mai trebuie să stea blocaţi în proiecte”, a spus  Claudiu Buciu, încheind cu un mesaj mobilizator: “Putem lupta în 11 decembrie cu acea ştampilă mică, pentru că dacă noi nu vom câştiga această bătălie, copiii noştri s-ar putea să nu mai aibă ce să facă cu acestă ştampilă. Vă rog să mergeţi la vot. Noi putem paşnic şi democratic să ducem România înainte. Dacă nu facem asta acum, copiii noştri nu vor mai avea această posibilitate”.

Pe scenă s-au mai aflat și primarii liberali din zona de est a județului Timiș: Sorin Tilihoi (Darova), Eugen Dobra (Brestovăț), Costel Medelean (Tomești), Dănuț Stoica (Găvojdia), Vasile Bejera (Știuca), Samuel Lupulescu (Fârdea) și Sorin Munteanu (Buziaș).

 

Lugoj Expres Mesaje mobilizatoare și mult entuziasm la lansarea candidaților PNL de la Lugoj PNL Timiș PNL Lugoj lansarea candidaților PNL Claudiu Buciu Alina Gorghiu la Lugoj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.