„Meridian 22” Lugoj explică solicitarea de majorare a tarifelor la apă și canalizare

Societatea lugojeană „Meridian 22”, care are în administrare serviciile comunale de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Lugoj, a transmis un comunicat de presă în care prezintă motivele pentru care a solicitat Consiliului Local Lugoj majorarea tarifelor la apă și canalizare-epurare.

„Societatea comercială „Meridian 22” SA anunță populația municipiului Lugoj intenția de a mări prețul la apă și canalizare începând cu luna februarie 2017, cu următoarele sume: majorarea unui mc (1.000 litri) de apă potabilă cu 28 bani, iar la canalizare majorarea este cu 9 bani, ceea ce înseamnă că noile prețuri propuse spre aprobare Consiliului Local al municipiului Lugoj vor fi următoarele:

  • Apă potabilă – 3.44 lei/mc – inclusiv TVA
  • Apă menajeră  – 1.42 lei/mc – inclusiv TVA

Aceste prețuri au fost aprobate de către Agenția Națională de Reglementare a Serviciilor Comunitare București

Dorim să vă amintim că ultima creștere a prețurilor apei și canalizării a avut loc în luna mai 2015.

Aceste modificări sunt necesare din următoarele considerente:

  • Continuarea livrării unei ape care să corespundă din punct de vedere fizico-chimic și bacteriologic; S.C. Meridian 22 SA face verificări 24 de ore din 24 și 7 zile din 7, cu o frecvență de 8 ore asupra calității apei livrate și periodic cu laboratoarele acreditate a statului roman, respectiv Direcția de Sănătate Publică, spre deosebire de fântânile publice, unde verificările se fac o dată la 3 luni.
  •  Continuarea livrării și menținerea presiunii constante în rețeaua de distribuție, întreținerea rețelei de canalizare, decolmatare, curățare gaigăre și epurarea apelor uzate.
  •   Creșterea prețurilor la materialele necesare pentru producerea, transportarea și întreținerea rețelelor de apă și canalizare.
  •   Creșterea salariului minim pe economie, menționez că 70% din angajații societății sunt încadrați la salar minim care este obligatoriu pe economie.

După mărire, prețul unui mc de apă potabilă și canalizare cumulat va crește la 4,86 lei/mc, preț mult mai mic decât prețul practicat de alte societăți similare nouă, astfel: Arad – 6,63 lei/mc; Timișoara, Făget – 6,52 lei/mc; Deva, Hațeg, Simeria – 7,15 lei/mc; Reșița, Caransebeș – 7,56 lei/mc.

 În final aș dori să exemplific faptul că pentru a transporta 10 litri de apă potabila la etajul IV,  un cetățean va plati 3,4 bani, ceea ce nu va greva venitul familiei și este un preț acceptabil”, se menționează în comunicatul SC „Meridian 22” SA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.